Monday, March 23, 2009

Om mangefarget garn

Det er ofte så fristende. Vakre hesper med mangefarget garn, gjerne håndfarget. Det må jo bli fint?

For det første blir man ofte overrasket når garnet man har bestilt på nett kommer, og ikke ligner så veldig på bildet. Og så skal det strikkes, og i det ferdige plagget er det ikke alltid at fargene kommer til sin rett.

Jeg hadde lyst til å gi opp mer enn én gang underveis med dette. Men jeg pleier ikke å gi meg, og jeg vil ikke ha UFO'er i hus, så jeg sto på. Og lot meg oppmuntre på S'nB av sidemannen, som mente at det sikkert ville være noen som likte dette også. Ok, tenkte jeg, gavekassen.

Nå er det ferdig, og jeg slengte det rundt meg for å fotografere. Og du verden, det ble ikke så verst. Utrolig hva litt blokking kan gjøre, dessuten kledde det meg. Faktisk er fargene ganske fine likevel. Så nå får jeg se hva jeg gjør med det.

Her skulle det vært et bilde som viser hvor fint sjalet ble på meg, men jeg ser ikke så fin ut på bilder, spesielt ikke med et digert forkjølelsessår...


Mønster: Juno Regina

Garn: Merino lace fra 100purewool.com

Jeg gir meg jo ikke med dette. I ett års tid har jeg hatt to vakre hesper med sokkegarn liggende og vente på det perfekte prosjektet. Når jeg ser på Ravelry, ser jeg at akkurat dette garnet veldig ofte ikke blir særlig pent, spesielt ikke når det strikkes som sokker. Så nå starter jeg på et skjerf, og så får vi se. Det er deilige, friske farger i det minste, akkurat det jeg trenger nå mens jeg venter på våren.


Shibui Sock, farge Spectrum

Ellers har jeg det moro med å bruke det jeg lærte av Brainless til å strikke et par strømper. Hælen på Södera Sock virket rar. Jeg bruker hullmønsteret uendret, men strikker hæl og tå som på Brainless, bare uten vridde og vrange masker. Fungerer fint så langt.


I often find that handpainted yarn looks better in the skein than when it's knitted up. I wanted to quit more than once, but I've finally finished the Juno Regina stole. Now I'm taking on a new challenge, making the Shibui Sock colour "Spectrum" work, and I'm knitting a new pair of Wollmeise socks.


6 comments:

mimouna said...

Sjalet var helt nydelig det. Kjekt når ting blir bedre enn man forventer. :o)

Det strømpegarnet ditt var fargerikt og friskt ja. Kan tenke meg at det blir finest i glattstrikk uten noe mønster. Eller kanskje i striper sammen med noe ensfarget?

amylin said...

Så fint sjal! Flotte farger på sokkegarnet, også. Blir sikkert fint til skjerf.

Pinneguri said...

Ja, fargen på sjalet ble ikke halvt gærent, det, men jeg skjønner veldig godt hva du mener. Er det ikke det som kalles pooling på engelsk, og det fins mye rart der ute (og i gavekassene våre). Sjøl har jeg ett nøste Wollmeise, Bob, som plager meg fordi jeg gjerne skulle brukt det litt kreativt, for aleine ... grøss&gru.

Enig med Mimouna, det Shibui-garnet kan bli vakkert som rettstrikka sokker, eller i mønsterstrikk. Men det er for sent nå som du har begynt på et skjerf.

Guro said...

Nydelig skjerf, og jeg er helt enig med deg. Flerfarget garn er ikke så helt enkelt. Da må det i tilfelle være lange fargeskift, så det blir striper, etter min mening.

Nyydelig farge på Wollmeise-garnet ditt.

pepperkverna said...

Nydelig sjal! Hege

Pinneguri said...

Og så gratulerer med dagen, 28.3. :)