Sunday, January 18, 2009

Jeg fant dem!

De Perfekte Knappene. Og her er de:


Sett dem før? Ja, det er de samme som i jentungens FLS. De var kjøpt på Panduro, og ingen av Pandurobutikkene jeg var innom hadde dem lenger, så til slutt måtte jeg bite i det sure eplet og bestille. Det tok litt tid. I mellomtiden kunne jeg berolige meg med at ingen knappebutikker jeg var innom hadde noen som var like fine. Bortsett fra Sømsenteret i Akersgaten, da. De hadde noen kjempefine knapper til den nette sum av 160 kroner pr. stykk. Det ble litt i overkant.

Her er resten av jakken:


Den er nesten perfekt. Jeg har som vanlig overvurdert størrelsen min og strikket den litt for vid. Neste gang (ja, for jeg tror det blir en neste gang, i bourettesilke til sommerbruk), skal jeg strikke litt kortere før hullradomgangen, og jeg skal ikke legge opp ekstra masker under armene.

Garnet er kasjmir fra Colourmart. Noe som førte til enda en forsinkelse i ferdigstillelsen, for det skal vaskes og tromles når plagget er ferdig. Og selvfølgelig gikk tørketrommelen min istykker samme dag som jeg felte av den siste masken.

Men nå er den ferdig. Varm, myk og deilig. Den perfekte jobb-jakken tror jeg.

Så nå er jeg i gang med et nytt prosjekt til meg selv. Jeg fryyyyser, og falt for et par ull-tights. Siden vinter-utebuksen min er en uforet Bergans-bukse, blir det gjerne for kaldt med kun ullundertøy under, og jeg blir så elektrisk av fleece.I finally found the right buttons for my February Lady Sweater, so now I've finished it. It's in cashmere from Colourmart, and I love it. So now I've started a pair of woollen tights for myself.

11 comments:

Bente said...

Så utrolig fin den ble! Den ser jo helt perfekt ut! Jeg har denne i køen min, men lurer fortsatt på hvor jeg kan grave fram litt ekstra fritid...
Ha en fin søndag!

annemor said...

Kjempefin jakke. Lurer på å strikke den, men er usikker på garnvalg.

Og sjalet du har strikka er superlekkert!! Ha ein fortsatt fin søndag!

Baddie said...

Nydelig jakke! Knappene gjorde seg godt. Kappene er viktige for helheten, så skjønner at du jaktet en stund. Februarjakka er det plagget jeg har mest lyst til å strikke til meg selv, men må manne meg litt opp først.

Inger-55 said...

Nydelig jakke. Og fine knapper. Ikke alltid så lett og finne de knappene man ser for seg på plagget.
Og ull-tightsen var utrolig morsom. Kjempefin til dongeri-skjørt også!

Torunn Skjärstad Moen said...

Så nydelig den ble! Med god hilsen fra asterix.

lise said...

Nydelig, både jakke og knapper. Og så tøft av deg å starte på tights! Veldig kjekt å ha, men jeg innbiller meg at den er rimelig kjedelig å strikke..

sopran said...

Gratulere med nydelig jakke!! Du får sikkert stor glede av den nå framover:)

HobbyMegHer said...

Så fin den ble. Knappene ble kjempeflotte til! :0)

Syersken said...

Nydelig jakke, har bare ermene igjen på min og jeg gleder meg til å ta den i bruk. Så også den du har strikket til dattra di, hvor mange masker startet du med? (hvis jeg kan spørre?) Har ei datter på snart 8 som vil ha slik jakke som mamma...

Felisi said...

Wow, så flott den ble! Pefekte knapper, og du kledde den godt!

Lena (Zelena på HB) said...

Den jakka var bare helt nydelig! Og knappene er som du sier selv: helt perfekte! Hvor har du funnet mønsteret på jakka?
Du lager mye fint, har kost meg skikelig på bloggen din i dag ! Ha en fortsatt fin dag! Klem