Saturday, January 17, 2009

Ny sokkestrikketeknikk

Det var forresten et morsomt ord.

Siden jeg ikke får vært med på SnB Oslos strikkekurs for tiden, bestemte jeg meg for å lære meg selv å strikke to sokker samtidig med magic loop i julen. Jeg satte i gang etter Pinneguris anvisninger. Begynnelsen var litt fiklete, men det gikk fort over. Helt til jeg kom til hælen, og oppdaget at her var det noe som ikke stemte. Eller noe jeg har misforstått. Hvem vet. Uansett, for å kunne strikke hælene samtidig måtte jeg strikke en halv omgang mindre på den ene sokken, og jeg ser på andre tutorials at det foreslås å legge opp litt annerledes, da unngår man muligens det problemet.

Nåja. En halv omgang på så tynt garn og pinne 2,25 synes ikke på den ferdige sokken uansett. Hælene gikk ganske greit, de første omgangene på kilen var litt trege, men enklere enn jeg hadde ventet.

Men det jeg mistenkte underveis viste seg å stemme. Jeg strikker strammere på denne måten. Det er bare såvidt jeg får på meg sokkene, og da har jeg brukt akkurat samme garn og akkurat samme maskeantall som det forrige paret jeg strikket, og de passer fint.

Siden det var en ny teknikk, strikket jeg bare et par vanlige sokker uten noen fiksfakserier. Improviserte underveis. Garnet er Trekking XXL.Så hva er konklusjonen? På pluss-siden gikk det raskere å strikke skaftet og foten når jeg bare kom i gang. Og resultatet ble jevnere, og tettere. Dessuten kunne jeg strikke begge samtidig, viktig når man improviserer, og selvfølgelig ikke husker på sokk nummer to hvor mange omganger man egentlig strikket på hælen.

På minus-siden? Det var fryktelig plundrete å komme i gang. Jeg måtte tvinne opp nøstet hele tiden (muligens hjelper det med to nøster, men jeg er ikke sikker). Da jeg kom til hælen, stemte det ikke. Og jeg strikker sokker på toget fordi det er et lite, portabelt prosjekt. Når jeg satt og dro ut loopen hele tiden, veivet jeg mye mer borti sidemannen.

Summa summarum er juryen fortsatt ute.

I've knitted my first pair of socks on magic loop and both socks at the same time. Interesting technique, but I'm not sure it's something I'll stick with.

3 comments:

Ruth@ said...

Hei på deg... Kjekt med sokker skulle vel prøvd dette selv. jeg strikker med to par sett pinner...

Inger-55 said...

Hei! Dette må jeg også prøve. Men.....jeg bryr meg IKKE om en halv omgang forskjell på sokkene altså!
God helg!

amylin said...

Oj, er du ferdig allerede. Jeg har kun kommet til hælen på sokk nummer 1. Strikker ikke begge samtidig. Håper du kommer på SnB-Oslo så vi får møttes. Award til deg i bloggen min.