Sunday, March 30, 2008

Somewhat Cowl

Ferdig!

Jeg tror jeg alltid kommer til å tenke på påskekrim og Foyle når jeg ser på halsen. Det var drøye runder. Men jeg er kjempefornøyd med resultatet.


Garnet er silke/kasjmir fra Colourmart, for å gjøre det ekstra vanskelig for meg selv, brukte jeg cobweb weight lagt åttedobbelt. Pinne 3,5.

Jeg tror nok at denne oppskriften kan bli brukt flere ganger, med andre typer hals og andre typer garn. Har noe mørkebrunt kasjmirgarn liggende. Men neste gang skal jeg øke litt færre ganger før jeg setter ermene på tråd. Den er litt vid under armene.

I've finished my Somewhat Cowl, it's exactly the way I wanted it.

Friday, March 28, 2008

Happy Birthday to me!

Jeg fikk blomster på jobben idag. Er de ikke fine?


Og så kom strikkepinnene mine. Julaften og bursdag på én gang.

De virker akkurat så fine som alle sier. Jeg bestilte settet i metall, og strømpepinner i tre, og så tok jeg med noen få utskiftbare trepinner til rundpinnene. Gleder meg til å ta dem i bruk!

Ruth hadde til og med sendt litt ekstra garn. Socks that rock, det har jeg hatt lyst på lenge, men portoen de tar er jo helt hinsides.


Spørsmålet er om dette ikke er altfor fint til å strikke sokker av. Vi får se.

With a little help from a friend, I got my Knitpicks needles today, on my birthday. And sock yarn too, though this may just be too nice to use for socks. Thank you Ruth, I love it!


Monday, March 24, 2008

Luepåske

Jentungen har hatt litt dårlig med luer i det siste. Det måtte jeg gjøre noe med.




Oppskrift: Reasonably Hip
Garn: 3ply merino fra 1000purewool


Den passer henne akkurat, men jeg er glad jeg ikke lagde den til en voksen. Da ville den blitt for trang.

Så brukte jeg et nøste Smart og litt Opal-rester og improviserte en beret:




200 gram bulky merino fra handpaintedyarn ble til en lue og to halsvarmere, en til henne og en til meg:


Oppskrift: Capitan

Oppskrift: Cherry Garcia


Greit å få sånne småprosjekter unnagjort. Cowl'en vokser også, og har nå to ermer:


Jeg har plukket opp cirka en million masker i halsringningen, og "koser" meg nå med å strikke to rette, to vrange, i det som virker som en evighet.

Så var jeg så heldig at en amerikansk nettvenninne tilbød seg å være mellommann for en strikkepinnebestilling. Jeg skal sende henne litt norsk garn til gjengjeld, og i tillegg lagde jeg noen maskemarkører til henne. Ble de ikke fine? Har lyst på dem selv, jeg. Men nå er det pakket ned, klare til å sendes.




It's been cold this Easter, and I've spent a lot of time knitting hats for my daughter. Though she hopefully won't need them for a couple of months at least.

Sunday, March 16, 2008

God påske!


Nå som jeg er ferdig med sokker, må jeg begynne på noe annet på toget. Siden jentungen hadde nøstet garnet for meg, var ikke nøstet helt som jeg er vant til, for å si det sånn... og da jeg endelig fikk tak i trådenden, fulgte en diger garnkvase med. Den måtte jeg jo strikke meg gjennom - kunne vel ikke ta med sånt på toget?



Det lover bra så langt. Til tross for ekstrem ubesluttsomhet rundt mønsteret. Først startet jeg med pinne 3, for det passet best for garnet syntes jeg. Men skjerfet ble så smalt, og jeg så at det tålte tykkere pinner. Rekke opp, skifte til 3,5. Mye bedre. Så skulle det være økninger ved å strikke i fremre og bakre maskeledd. Men det ble så tett, og tungt å strikke var det også. Så jeg rekket opp igjen, og startet med kast istedenfor. Det ble jo veldig hullete, da...

Avgjørelser, avgjørelser...

Nå har jeg bestemt meg for at jeg har rekket opp nok, og at jeg bare får gjøre meg ferdig. Jo, jeg har det! Tror jeg.

Ellers vokser cowl-en min:


Grei tv-strikking. Det går faktisk fortere enn jeg hadde fryktet. Og den ser ut til å passe perfekt.

I've started knitting a chevron scarf; this will be my train knitting for the next weeks. And my Somewhat Cowl is growing steadily.

Saturday, March 8, 2008

Hedera

For noen nydelige sokker! Akkurat de forsiktige fargeskiftene jeg ønsker meg (noen som vet hvor jeg får kjøpt sånt garn uten at det koster det hvite ut av øyet?). Enkelt men vakkert mønster, og gjennomarbeidet oppskrift. Cookie A er flink! Jeg burde lest oppskriften nøye før jeg startet, for da hadde jeg sett hvor høy hælen ble, og strikket kortere skaft. Sokkene sitter som støpt. Det gjør grønnfargen på bambuspinnene mine også. Garnet farver av!




Pinnene har generelt fått gjennomgå i det siste:



På tide med litt fornyelse. Jeg er egentlig ganske fornøyd med disse billige bambuspinnene, men har falt helt for Knitpicks Harmony pinnene, og får nå hjelp med å bestille fra USA. Gleder meg!


Ellers har jentungen begynt å strikke. Jeg fant tykt ullgarn og tykke pinner, og la opp 20 masker for henne. Hun skulle så strikke frem og tilbake. Da hun hadde brukt opp garnet, og jeg skulle felle av, var det 53..., og voila - dukkekappe!


Jeg møtte meg selv i døra her en morgen. Jeg hadde tatt på kåpe og støvler og var klar for å gå, da jeg ropte på jentungen som satt og strikket, og lurte på om hun kunne komme og gi meg en klem før jeg gikk.

Svaret?

Jeg har ikke tid akkurat nå. Jeg må strikke ut pinnen.

Hvor kan hun ha det fra?

I've finished my Hedera socks, and since the latest sock I've made always seems to be the nicest, this one does too. And I've almost worn out my bamboo sock needles.

My daughter made her first knitted project this week. It started as a blanket for her doll, but ended more like a cape. I expect she'll get the hang of it eventually - we have all started like this, haven't we?