Sunday, November 30, 2008

Navnløst plagg

Tror jeg. Jeg har ihvertfall ikke funnet noe norsk navn på det som på engelsk heter en wimple. Men jeg har strikket tre de siste ukene.

De første to er Ice Queen. Jeg har Kidsilk lagret for å lage en til meg selv, men etter å ha laget to i kasjmir som julegaver, ser jeg at denne ikke er "meg" i det hele tatt, så det garnet får bli til noe annet.


Her er den detalj fra den andre, som alternativt er døpt Wine Queen:


Til meg selv har jeg strikket Balsam. Mye bedre. Denne skal bli god og varm rundt ørene når jeg går til og fra toget på kalde vinterdager. Garnet er 3-tråds merino fra 100purewool.com.Og så har jeg fått prøvd Galadriels February Lady Sweater, og konstatert at det så ganske bra ut. Jeg må bare lage min litt lengre. Så i går satte jeg igang, med det mørkebrune kasjmirgarnet jeg har hatt liggende en stund:

Jeg håper min blir like fin som hennes, og at den blir ferdig til bruk denne vinteren. Min hjemmelagde maskemarkør er ihvertfall fin.

After finishing one wimple for myself and two for Christmas presents, I've started a February Lady Sweater in dark brown cashmere for myself.

6 comments:

Baddie said...

Så mange fine hode/halsplagg du har laget. Blir nok godt mottatt på julaften.
Gleder meg til å se Februarjakka når den er ferdig.

roterommet said...

Så mye fint du har laget.God helg.

Pinneguri said...

Den der Winter Queen har jeg lurt på om jeg også skulle lage, jeg syns den er så vakker.
Men, jeg har i hvert fall kjøpt Gretel :D Takk for tipset!

Torunn Skjärstad Moen said...

Så flott du har laget det! Med hilsen fra asterix.

Bjørg said...

Balsam var også fin. Eg er nå i gang med min tredje icequeen. Den er definitivt meg, og eg har ein rundt halsen heile tida. Heilt fantastisk plagg (eg kallar det hals, eg...)

Galadriel said...

"Halsene" ble veldig fine, og jeg er sikker på at din FLS blir vel så fin som min i det deilige garn- og fargevalget. Antakeligvis går det raskere enn min også ;)

Dere får ha en fin, vinterlig helg!