Saturday, November 22, 2008

Ull-hatende sønn

Jeg strikker til meg selv og til jentungen. Og innimellom overfalles jeg av dårlig samvittighet for broren hennes, som aldri får noe. Det har jo en veldig naturlig grunn, siden han nekter å gå med ull, og jeg ikke strikker med særlig mye annet, men nå fikk jeg et anfall igjen. Tok restegarn fra teppet og strikket en lue til ham. Jeg valgte omhyggelig de mest nøytrale og maskuline restefargene, men tror dere han ville ha den? Ånei. Jeg kunne godt legge den i skuffen hans, men der kom den til å bli liggende.

Heldigvis ville søsteren ha den. Så da ble det enda en ting på henne.Hun trengte forsåvidt en ny lue. Den hun bruker nå er i ferd med å bli utslitt. Mønsteret er Jared Floods Turn a Square. Enkelt og fint, og jeg fikk øvd meg på å strikke striper uten hakk:


Ikke perfekt, men bedre for hver stripe.

I've learned the jogless stripe technique from making Turn a Square. Originally for my son, but he didn't want it. It's a wool thing. And a current principle of not liking what your mother likes, I suspect.

3 comments:

tonemi said...

Lua var stilig....flotte farger....
Huff, ja...den dårlige samvittigheten min kommer også av og til i forhold til at jeg nesten aldri strikker til gutten min...Men han vil IKKE ha ting som er strikket....Jo, forressten så strikket jeg et par hodeskall votter til han for ei liten stund siden(som han bruker,jiiipppiii).Men det er stortsett det jeg har strikket siden han nekter alltid når jeg foreslår noe.Så derfor blir det nesten bare til meg og snuppa våres som får hjemmestrikka....

Anlen said...

Det er i alle fall morsommare å strikke til nokon som vil ha det du lagar!! Så då kan du ikkje lage så mykje til han som ikkje vil ha, det er jo klart. Lua var veldig stilig, den!

Solveig said...

Stilig lue. Likte fargene veldig godt. Dumt at han ikke ville ha den. Hva med å sy fleece inni? Det har jeg gjort på de luene som klør mest.