Sunday, January 31, 2010

Ny jakke, trått garn

Jeg er blitt bortskjemt med Wollmeise. Garnstudios Silke-tweed er et garn jeg husker som et godt garn. Så da det var så kaldt her for en stund siden bestemte jeg meg for å strikke en litt tykk jakke, og siden jeg hadde noen nøster liggende som jeg kjøpte på salg i fjor ble det dobbel Silke-tweed.

Tabbe.

Jeg tror en omgang med dette på pinne 5 tok minst like lang tid som en omgang Wollmeise på pinne 3. Da den tørket etter vask luktet hele badet våt silke i to døgn. Våt silke lukter ikke godt.

Resultatet er forsåvidt ikke så verst, men prosessen var en plage. Grei oppskrift, Mr. Greenjeans fra Knitty. 11 nøster lilla Silke-tweed.

Men nei. Tilbake til Wollmeise, og et farge-eksperiment.

My Mr. Greenjeans is finally finished. This was really slow knitting, despite the large needles.

12 comments:

wims said...

du lager så mange herlige jakker og gensre. Jeg har selv litt liggende av dette garnet og litt redd for at det er trått ja. Det er ihvertfall trått å hekle med. Men jakka ble knallfin den:-)

Hanne said...

Jakken ble kjempe fin. Synd det var et kutt tungt prosjekt da. Ønsker deg en fin søndag :)

gyldenkron said...

Hehe, du har blitt en garnsnobb ;) Men sånn er det, strikker man mye med et garn man liker, så er det ikke lett å like noe annet

Helen Brekke said...

Hehe, sånn går det når ein er bortskjemt;) Men resultatet synest eg vart veldig bra! :D

Torunn said...

Kjempefin jakke!!

Moan said...

Herlig jakke, men *grøss*-garn. "Trått" dekker det veldig godt.

amylin said...

Man blir bortskjemt, ja, og Wollmeise er utrolig deilig å strikke i. Fin jakke, da.

jannelea said...

Det som slår meg er at plagg i silketweed holder seg pene utrolig godt! Jeg liker heller ikke å strikke det garnet, men produktene blir fine!
Jakka ser knallfin ut! Og fargeprosjektet ditt: spennende!

strikkoman said...

Klarer ikke helt å se jakka fordi bildet er mørkt, men kanskje jeg må gjøre noen instillinger på pc'en? Regner med at den er flott og akkurat min smak - som vanlig.

strikkoman said...

Her hjemme ser jeg bildet bedre, så er det altså pc'en jeg satt på tidligere som er "rar" i fargene. Flott jakke! Jeg tror jeg skjønner hva du mener med "trått garn", jeg har strikket noe i Jo Sharp Silkroad DK Tweed, og "trått" beskriver vel det garnet også.

Erica said...

Oj, det eksperimentet ser lekkert ut!

hudamå said...

Det er vanskeleg å få tak i Wollmeise er det ikkje? Mange som anbefaler det garnet