Sunday, April 19, 2009

Hvitt tilbehør

Jentungen trenger litt tilbehør til en ermeløs hvit kjole. Ermeløst kan fort bli kaldt i Norge. Så jeg kjøpte inn 300 gram hvit merino fra http://www.colourmart.com/, og forberedte meg på å strikke Reid fra Knitty. En fin jakke, tenkte jeg.

Det tenkte ikke hun. Altfor barnslig, visstnok. Litt nyorientering måtte til, masse mønstersøk, og spørsmål på Ravelry endte i to plagg.

Først Retro Redux Shrug fra boken Lace Style. Egentlig en voksenoppskrift, men også i tykkere garn, så jeg regnet med at det ville gå greit å forminske den. Det gjorde det, men den kunne ikke vært noe mindre. Jeg felte nok en gang av med Elizabeth Zimmermanns sydde avfelling, denne gangen gikk det bedre, men selv med denne avfellingen er kanten fortsatt nokså stram. Prinsippet for boleroen er derimot utmerket, og det kan godt hende det blir flere av disse. Hun liker sånne.Så ønsket hun seg et sjal. Til en åtteåring synes jeg det passet best med Flower Basket, selv om jeg ikke er så veldig begeistret for mønsteret selv. Jeg vil ha mer firkanter og rette linjer. Men det ble ganske fint i hvitt.

Godt å ha det unnagjort! Nå trenger vi bare noe hårpynt.

I've made a couple of things for my daughter, to complement a sleeveless white communion dress.

2 comments:

Xhantippe said...

Så flott tilbehør du har strikket. Ha en fortsatt fin søndagskveld.

amylin said...

Så flott den boleroen ble. Kan tenke meg at hun liker den, ja. Kanskje min snart syvåring skal få et sånt? Ha en fortsatt god søndagskveld.