Sunday, February 24, 2008

Og nok et par sokker

Disse gikk veldig fort, for jeg har strikket hjemme også. Det tok litt tid før mønsteret satt i fingrene. Men fine ble de. Siden garnet er ren ull, tåler de nok ikke like mye som de andre sokkene mine, og blir reservert for hjemmebruk.


Oppskrift: Embossed Leaves av Mona Schmidt

Garn: Blue Faced Leicester, håndfarvet av Anni


Mønsterdetalj:Jeg var ute og handlet litt igår, og kjøpte ensfarget Regia Silk, lurer på om ikke dette mønsteret må gjentas i et ensfarget garn med litt nylon.


My Embossed Leaves socks were finished in less than a week, and I really like this pattern.

Saturday, February 23, 2008

Vår allerede?

Jeg prøver å minne meg selv om at det fortsatt er februar, og at det fortsatt kan komme mye snø. Men se her:Ifjor kom de midt i mars, og jeg syntes det var tidlig.

Jeg har strikket en halsvarmer i kasjmirgarn, rester fra Kiri-sjalet mitt. Men kanskje får jeg ikke bruk for denne før til høsten?

Cowl-genseren min vokser sakte, for jeg har et par sokker som er morsommere. Men den vokser da, dog ikke nok til at den ser annerledes nok ut til å være verd et bilde.

Ellers må jeg få anbefale en morsom bok. Denne kom i posten for noen dager siden, og jeg koser meg med den på sengen om kvelden:

Boken er full av nyttige tips, som hvordan man kan finne andre strikkere (rop "var det en møll?"), grunner til å lagre masse garn (bilindustrien kan plutselig komme på at alle biler må ha hele trekk i tovet ull og dermed skape garnmangel), og hvorfor man bør strikke sjal (det er vanskelig å late som man er Mata Hari uten et).

Tror jeg må en tur til amazon og se etter mer...

The spring flowers are here already! I don't think I've seen these in February before. So maybe I won't be needing my new cashmere neckwarmer until next autumn? One can only hope. But we could still get lots of snow.

I've bought a Yarn Harlot book. Great fun, and I think I want more.


Saturday, February 16, 2008

Stadig nye sokker

Det er jo så greit å ha med seg på toget. Disse synes jeg ble veldig fine, selv om fargen sikkert ikke faller i smak hos mange:


Artig mønster. Sånn ser det ut når sokkene ikke er på foten:


Oppskrift: Waving Lace Socks

Garn: Araucania Ranco Multi

Det blir mye ferdigproduksjon og lite bilder underveis her har jeg sett. Det kommer nok av prestasjonsangst. Jeg legger ikke ut bilder før jeg er ferdig og vet at resultatet blir bra. Men det kan jo bli litt kjedelig?

Tiden er inne for å ta en sjanse. Pågående prosjekt:Oppskrift: Somewhat Cowl, av Wendy Bernard

Garn: Silke/kasjmirblanding fra Colourmart

Jeg strikker raglan ovenfra og ned. Det liker jeg godt, for da kan jeg prøve underveis. Jeg er nemlig ikke noen standardstørrelse. Nå tror jeg at jeg har nådd "det svarte hullet". Punktet der man strikker og strikker, og man ser at man får mindre garn, men arbeidet vokser ikke... så har jeg også et uant masketall på pinnen, og jeg tror jeg dropper å telle etter. Snart kan ermene settes på tråd - håper jeg.

I've finished the Waving Lace socks, and really like the pattern. I'm also working on the Somewhat Cowl, a project that probably will take some time.Wednesday, February 6, 2008

Gretel

Dette var gøy! Jeg synes aran-mønstre er veldig morsomme å strikke, men jeg kler ikke aran-gensere. Her er en aran-lue. Et supert, gjennomarbeidet mønster, og jeg klarte knapt å legge fra meg arbeidet før det var ferdig.


Oppskrift: Gretel, av Ysolda Teague

Garn: Debbie Bliss Cashmerino DK, 2 nøster


Oppskriften er egentlig for tykkere garn, og da jeg spurte på Ravelry om det lot seg gjøre å modifisere den, fikk jeg svar av Ysolda Teague selv, om at det bare var å legge opp 16 masker ekstra. Men da jeg så oppskriften, fant jeg ut at den ville bli stor nok uten endring, og det ble den (jeg kan ikke tenke meg annet enn at den ville blitt altfor stor i den oppgitte garntykkelsen).

Vanskelig å fotografere på hodet hvis man ikke vil ha bilde av seg selv. Jeg prøvde med en kjøkkenbolle, men her ser den mindre ut enn den egentlig er:


Gretel is finished, and may just be my favourite home-made hat ever.

Sunday, February 3, 2008

Blod på fotograferingstann

Snøbildene jeg tok igår ble så fine at jeg bare måtte ta noen flere idag. Disse enkle sokkene ble ferdige igår kveld:Se på den detaljen, med smeltende snøkrystall:
Jeg har fått blod på sokkestrikketannen også. Kjøpte noe nytt håndfarget garn rett før jul, og igår ble det nøstet opp:


Dette er det fineste (og må selvsagt håndvaskes):
I've made more socks! And bought even more sock yarn. My goal is to have enough to only wear home-made socks in the winter.

Saturday, February 2, 2008

Restegarn

...ble det nok av etter forrige prosjekt.

Resultatet er lue og votter:

Oppskrift: Last-minute purled beret av Wendy Bernard

Garn: Noro Silk Garden, farge 228, ett nøste


Oppskrift: Mitered mittens, av Elizabeth Zimmermann

Garn: Noro silk garden, 60 gram, diverse resterSe, så fine bilder det blir når det er sol ute:Inne er det derimot rene sorgen:Oppskrift: Slouchy Copy Cat Hat

Garn: Debbie Bliss Rialto Aran

Garnet er fantastisk. Utrolig mykt og varmt, behagelig å strikke med, og maskemønsteret fremtrer klart og tydelig. Men jeg må helt klart finne en bedre måte å fotografere luer på. Oldefar ser ganske skeptisk ut.

I've made a beret and mittens from the leftover Noro yarn. And a slouchy hat, which is great, but you can hardly see it on the photo.