Sunday, April 29, 2007

Grmf

Måtte rekke opp 15 cm på silkegenseren jeg strikker til meg selv... Heldigvis strikker jeg raglan ovenfra og ned, så jeg prøver innimellom, hvis ikke hadde jeg vel fullført tragedien, og endt opp med plass til puppene omtrent midtveis mellom der de egentlig er, og navlen.

Amerikansk mønster. Resten av mønsteret ser jo flott ut, og den passer bra så langt. Men de forkortede radene kom altfor langt ned på bolen. Og jeg som var så fornøyd med hvor langt jeg var kommet, helt til jeg prøvde i 21-tiden. Etterpå har jeg rekket opp, og plukket opp masker. Nå skal jeg strikke forkortede rekker rett under ermeåpningen. Og notere med rødt foran i mønsterboken. Alle mønstrene ser nemlig ut til å ha det samme problemet. Trenger amerikanere et kurs i å finne bh'er som passer, tro?

Thursday, April 26, 2007

Venteværelsestrikking


Jeg satt på venteværelset hos tannlegen igår og strikket på dette:


Da tannlegesekretæren kom ut og spurte hva det var jeg strikket, for hun syntes det var så fint. Hun fikk web-adressen til Kiri-oppskriften, men jeg glemte å fortelle at garnet ikke var Kidsilk haze. Jeg kan ikke fordra mohair i noen som helst form. Dette er lace-garn fra Handpaintedyarn i Uruguay. Fargen er overhodet ikke meg, men derimot midt i blinken for en venninne, som skal få det i bursdagspresang (note to self: ikke gi henne adressen hit, hun skjønner det med én gang).

Ellers jobber jeg med en genser til meg selv. Det tar tid...

When I was knitting at the dentist's waiting room yesterday, the nurse asked me what I was working on, so I gave her the link to the Kiri pattern.

Tuesday, April 10, 2007

Påskens produksjon

Jeg har strikket et sett bestående av topp og jakke til seksåringen min. Jakkemønsteret fant jeg hos Garnstudio, og siden jeg fikk mye garn til overs, ville jeg ha en matchende topp. Jeg fant ingen fin oppskrift, så jeg improviserte.


Garn: Silkegarn fra Colourmart
Mønster: Garnstudio, og mitt eget

Det ble tid til litt sokker innimellom også. Jeg brukte opp larve-garnet til et par i barnestørrelse, og strikket også et par raggsokker til meg selv. Begge parene er strikket fra tåen og opp; det var første gangen jeg prøvde det, og jeg har slitt litt med å unngå hull i de forkortede rekkene, men nå er jeg rimelig fornøyd med resultatet. En grei måte å strikke sokker på.Voksensokker: Regia Crazy Color 6ply, farge "Bonbon"
Barnesokker: Opal Regnskog 2 Larve
Mønster: Improvisert tå-opp


During the Easter vacation I knitted a silk twinset for my daughter, and some socks. These were my first toe-up socks, and I battled a bit with the short rows, but I think they turned out ok in the end.

Monday, April 9, 2007

Påskeferie

Vi har vært på påskeferie, og det var deilig. Vi dro tidlig nok til å få mange fine solskinnsdager uten vind, og for første gang på mange år kom vi oss opp på snaufjellet igjen. Endelig er barna store nok.

Det var en skikkelig norsk fjellpåske, med kakao på termos, appelsiner, kvikk-lunch og brødskiver med egg. Klister på skiene og solbriller.

En dag blåste det litt, da nøyde vi oss med en kort skitur til en akebakke i nærheten.

Om kveldene gikk barna ut frivillig og lekte i snøen, og jeg fikk strikket masse. Resultatet, topp og jakke i silkegarn til seksåringen, ligger til tørk nå, og får bli fotografert en annen dag. Men det ble også tid til litt perling sammen med henne, og da lagde jeg maskemarkører:


Igår fant jeg ut at vi hadde kjøpt altfor mange appelsiner (som vanlig). Appelsinterten var nydelig:
We're back from our Easter vacation in the mountains. I knitted a lot, but haven't been able to photograph it yet. I also made some stitch markers while my daughter made herself a necklace.

When we came back, I used the leftover Easter oranges to make a lovely cake.