Wednesday, April 27, 2011

Ny genser i vårvarmen

En av favorittfargene i Wollmeise er Raku-regenbogen. Manges favorittfarge, så den er vanskelig å få tak i. Men jeg var heldig og fikk kjøpt nok til en genser.

Problemet er at garn som ser nydelig ut i hespen ikke alltid er like fint når man strikker av det - spesielt mangefarget garn. Jakten på et mønster som kunne fungere var langvarig. Men jeg er nokså fornøyd med resultatet.


Utgangspunktet var Thermal fra Knitty. Men jeg likte ikke helt den dype utringningen (ulogisk på en ullgenser med mønster som gjør den ganske varm), og for å få gensere til å passe meg hele veien må jeg enten strikke short rows over brystet, og det var vanskelig her, eller la være å knappe øverst, så jeg trengte en lengre knappestolpe.


Dessuten skulle hver fjerde omgang strikkes vrangt. I valget mellom å strikke så mye vrangomganger, og å sy sidesømmer, valgte jeg faktisk det siste, til tross for at jeg hater å sy. Det var dessuten argumentet med at jeg etter delingen til knappestolpe uansett måtte strikke frem og tilbake, og jeg var redd garnet skulle gi en helt annen effekt da.


Til gjengjeld strikket jeg ermer og bol i ett, så jeg slapp i det minste å sy i ermene.


Fargene synes best på detaljbildet:
My new Wollmeise sweater is a heavily modified Thermal. With the weather we're having now, I really don't need it, but there will be more winters.

4 comments:

KatrineH said...

Nydelig genser!

Elins Strikkeri said...

Skikkelig flott genser du har strikka deg!! Synest garnet var nydelig!!

skb said...

Fin genser til neste vinter.

siwi said...

Nydelig farge, fin fassong du hadde laga den i!