Monday, August 27, 2007

Størrelser er ikke alltid like lett

Jeg skulle strikke en deilig, varm og myk genser til seksåringen til høsten. Hadde noe merinoull fra handpaintedyarn liggende, og tenkte det ville passe godt til en høyhalset genser, siden garnet er så mykt og deilig.

Jeg fant frem en genser som passer nå, og la på noen centimeter i lengden, både på bolen og ermene. Den var bred, så jeg planla å strikke den nye litt smalere. Da skulle den bli brukbar nå, men også passe en stund fremover.

Jeg skjønner fortsatt ikke hva som skjedde, for her er resultatet:Det mangler fyrstikkeske for å vise dimensjonene, men jeg kan jo gi et hint: Den passer til elleveåringen. Han er 1.60 høy.

Jeg får trøste meg med at det kunne vært verre - den kunne vært for liten.

Og så fikk jeg et nøste til overs, og da lagde jeg denne, som passet akkurat. Mye lettere når man strikker ovenfra:Det er Anthropologie inspired capelet. Jeg vurderer om dette skal bli årets julegave til små jenter.

From five skeins of bulky merino from handpaintedyarn.com, I got a huge sweater and a capelet. The sweater was also meant for my daughter. It fits my 11-year-old son, but I doubt that he'll use it. Wrong colours, and he refuses to wear wool, even when it's this soft.No comments: