Sunday, March 11, 2012

Silke igjen

Og som vanlig hadde jeg glemt hvor vanskelig det er å strikke med. Selv om det er blandet med omtrent like mye kasjmir. Det gjør det ikke noe lettere å legge syv tråde med cobweb-weight sammen heller.
Men dette sjalet har jeg planlagt lenge, og garnet har ventet lenge. Så det var godt å få det gjort, og sjalet er fint. Dessuten har jeg nesten 150 gram garn igjen... det er drøye saker, dette Colourmart garnet.


More Colourmart yarn, Seraphim Shawl this time.

Kasjmirgenser

Kasjmirgarnet fra Colourmart er rimelig, og resultatet blir veldig fint til slutt. Men underveis ser det ille ut, for spinneoljene gjør at garnet ikke er spesielt mykt, og veldig mye tynnere enn det blir til slutt. Så strikketøyet var glissent og hardt. Det er det ikke lenger, etter vask og en halvtimes tid i tørketrommelen.

Jeg visste at genseren ville krympe, men den ble nok litt kortere enn beregnet. Passer ihvertfall til skjørt. Og så veier den bare litt over 200 gram. Dermed har jeg like mye garn igjen, og en datter som ønsker seg en hun også. Vi får se når jeg orker, det er ikke årstid for varme kasjmirgensere nå.

My new cashmere sweater, from Colourmart yarn.