Saturday, February 26, 2011

Dobbelstrikk igjen

Jeg slet meg gjennom Tapestry cowl for et års tiden siden. Og selv om mønsteret var vanskelig, og strikkingen tidkrevende, er resultatet fantastisk. Brukes en hel masse. Så da jeg så vottene Ramona fikk jeg lyst til å prøve igjen. Heldigvis var dette mønsteret enklere - det er lettere å ikke falle av når man ser en logisk sammenheng, så selv om votter er mer kompliserte i fasongen, var strikkingen morsommere.
Det snødde tett ute, men jeg måtte bare få tatt bildene... garnet er Wollmeise 100 % i fargene arlene og hertzblut. Det er nok igjen til en lue også, i vanlig mønsterstrikk tror jeg. Men etterpå kanskje jeg prøver på et skjerf?

I'm really starting to like double-knitting, and it makes warm and stretchy mittens.

Wednesday, February 16, 2011

Kopiforsøk

Jeg så en genserkjole/tunika hos Boden som jeg likte. Men den kostet £95. Pluss porto, moms og tollavgift. Da var det billigere å kjøpe 500 gram Blackhill høylandsgarn hos Garnudsalg.

Jeg falt helt for fargen, en fantastisk lilla. Garnet er greit nok, ikke mer. Og servicen i nettbutikken? Den er ikke-eksisterende. For da jeg så at det nok ble litt lite garn, og forsøkte å få tak i mer, viste det seg helt umulig. De svarer ganske enkelt ikke på mail.

Så den er litt kortere enn jeg egentlig ville ha den, og jeg er en butikk-erfaring rikere.


Og så har jeg nå lært meg å strikke ovenfra og ned med isatte ermer. Nyttig å kunne.

I've made a copy of a tunic from www.boden.co.uk.

Mer 80-tallsnostalgi

Leggvarmere til bruk utenpå bukser, til jentungen og meg selv. Hennes i Big Fabel, mine i Andes. Jeg måtte bare prøve det nye garnet. Jeg vil ikke bruke Eskimo fordi det er entråds, da tåler det så lite. Her var det et flertråds garn i samme tykkelse. Det er mykt og tykt, men det var ubehagelig å strikke med så tykke pinner, så jeg tror ikke det blir brukt så mange flere ganger.Big Fabel var bedre, virker mer slitesterkt og pinnene er tynnere. Pinne 7 til Andes, 4,5 til Big Fabel. Jeg la opp 60 masker og strikket 3 rette og 2 vrange i de små, 48 masker med 2 rette og 2 vrange til meg selv. For de minste strikket jeg bare til jeg hadde brukt to nøster. Til de største gikk det 3,5 nøster, da var jeg fornøyd med lengden, langt opp på låret.

Jentungen bruker sine i sengen, da...

More leg warmers for cold days.