Sunday, January 23, 2011

80-tallsnostalgi

Jeg har strikket leggvarmere. Det hadde jeg aldri trodd jeg skulle bruke igjen. Men jeg har funnet ut at når det er ordenlig kaldt, da er det bedre å bruke skjørt eller kjole og ullstrømper med noe utenpå, fremfor stillongs som krever total avkledning ved ankomst jobb.

Gratisoppskrift fra Ravelry.

Det gikk med et hespe Bugga, minus litt som jeg brukte til mønsterfarge i Enid-jakken. Likevel veier de 152 gram. Gryphonen er raus med hespene sine. Fargen heter Bess Beetle, og var vanskelig å fotografere mot sne.

Lurer på om jeg skal forsøke et par som kan gå utenpå bukser også? Ihvertfall skal jentungen få det.

Leg warmers to wear on top of wool tights for walking to work in the winter.

Sunday, January 9, 2011

Årets første ferdige prosjekt

Mesteparten ble gjort i romjulen, jeg startet så snart julegavene var ferdige. Deilig med litt tykkere garn i et stort plagg, da går det fort, og denne tok ti dager.

Jeg liker ikke ballongfasong på skjørt, så jeg brukte ikke mindre pinner på vrangborden nederst, og jeg startet med å strikke L men felte bare til XL. Over brystet la jeg ut 6 masker ekstra på ryggen og 14 foran, de 8 ekstra foran felte jeg igjen så snart mønsteret var ferdig.

Den ble litt kortere enn jeg hadde ønsket, men grei nok.

Oppskrift: Weeruska

Garn: Colourmart cashmere

I ren kasjmir er den deilig, myk og varm, så varm at det antagelig blir nødvendig med noe langermet under, for hvis det er kaldt nok til denne er det for kaldt med bare armer.

My first finished project for 2011 is a cashmere tunic.