Friday, December 31, 2010

Nyttårskavalkade

Her er noe av det jeg er mest fornøyd med i år.

Godt nyttår!

Wednesday, December 22, 2010

Julegave i innspurten

Jeg trengte brått en ekstra julegave til en ung mann. De er jo vriene, så jeg håper jeg ikke har bommet helt med denne luen. Mønsteret er egentlig i blått, hvitt og rødt, men det tok jeg ikke sjansen på.

Strikket på én kveld, og den ble ganske kul synes jeg.



I Freestyle-garn og pinne 4,5 går det fort. Nå gjelder det bare å få den tørr så jeg kan pakke den inn.

A last minute Christmas gift for a young man.

Votter

Det trengs votter i kulda. Eldste kommer hjem fra Australia (stakkars, han får nok sjokk), minste elsker rødnisseutstyr, og mellomste uttalte her om dagen setningen jeg aldri hadde trodd jeg skulle høre fra ham da jeg spurte om jeg skulle kjøpe hansker eller strikke votter.

Jeg foretrekker ull.

Ellers nekter jo gutten alt som har med ull å gjøre, og det har han gjort siden han gikk i barnehagen.

Men tovede votter går fort, og da ble det et par til hver.

De grå er i dobbel Pt2, de røde i Pt3. Det skal visstnok være det samme, men de røde tovet mye hardere.

Kusinen deres ønsker seg votter til jul. Da benyttet jeg anledningen til å prøve en oppskrift jeg har kikket på en stund. Stilig mønster, men de ble litt stramme over tommelen. Og garnet? Aldri mer. Drops delight, det var en plage å strikke med. Det brune er en alpakkarest jeg hadde liggende.

It's -20C today, and my children needed really warm mittens, so I've made them a felted pair each. The blue and brown mittens will be a Christmas present for my niece.

Sunday, December 12, 2010

Vi fryser!

Og jentungen ønsket seg lange strømper. For tiden er hun hekta på Månetoppen, og flyr på ski i hagen ikledd nisseklær, omtrent sånn:

Her har hun brorens gamle nikkersstrømper, men siden de blir så mye brukt tenkte jeg det var greit med et par til:

Jeg fant en oppskrift hos Garnstudio, men den er kraftig modifisert, siden mine er ensfarget og i tynnere garn (Sisu).

Så ønsket søsteren min seg et orange skjerf til jul. Heldigvis hadde jeg orange kasjmirgarn liggende, en cone jeg fikk som takk for noe teststrikking for Colourmart.

Jeg begynte å strikke Saroyan, men det ble ikke bra. Dette garnet blir ganske flatt og dødt, og passer ikke til så veldig mange mønstre. Men det er veldig mykt. Så jeg ble enig med meg selv om å strikke Just Enough Ruffles, en enkel oppskrift jeg har laget til meg selv før, og som jeg bruker mye.

My girl does a lot of role play based on a children's advent series these days. So I've made her long stockings. And I've made a Christmas present scarf for my sister.

Sunday, December 5, 2010

En deilig ny jakke

Jeg er blitt virkelig glad i Bugga-garnet nå. Det blir så fint og mykt, spesielt etter at det er vasket, og selv om den fargen jeg brukte denne gangen i utgangspunktet så litt kjedelig ut, er den nydelig og variert.

Planen var å bruke den sammen med denne kjolen:

Men nå er jeg ikke helt sikker, for jakken er gylnere enn kjolen, og jeg vet ikke om det kræsjer litt?

Den er uansett nøytral nok til å passe til mye. Fargen heter Death's Head Hawk Moth, og jakken er Audrey in Unst. Jeg strikket den litt lenger enn mønsteret sa, både fordi jeg er lang og fordi jeg ikke ville ha den midjekort.

Veldig fornøyd med knappene; perlemorknapper fra ebay:


I really like my new Audrey in Unst, and I think I will be wearing it a lot this winter.

Nok en julegave

Et teppe til foreldrene mine. Men jeg er skuffet over hvor lite det ble, og lurer på om det er nok som gave...

Heldigvis ble det ihvertfall fint. Fint nok til at fjortenåringen min da han så det utbrøt:

Oi, oi, oi! Er dette strikket? Det er kjempefint!

Hemlock Ring Blanket:


Jeg har prøvd et nytt garn som mange skryter av, Holst supersoft. Strikket med dobbelt garn, og resultatet er mykt og lett, og jeg tror det vil tåle en del slitasje også. Men det var vondt å strikke med, for det var ikke spesielt supersoft før det ble vasket. Mer som hampetau. En annen fordel er at det er billig - garnet til dette teppet kom vel på ca. en hundrelapp.

My parents will get a Hemlock Ring Blanket for Christmas.