Wednesday, February 24, 2010

Det ble restegarn

Etter Sylvi-kåpen. Jeg visste jo ikke hvor mye garn det ville gå med av den sorten, så jeg tok i litt da jeg kjøpte inn.

Dermed ble det votter og calorimetry i tillegg:

Strikket på pinne 4,5 ble disse helt perfekte til niåringen. Jeg synes Bellavottene skal være litt tette, og det ble de.

There was some yarn left over after I finished the Sylvi coat for my daughter, so she got a calorimetry and a pair of Bella's mittens as well.

Sunday, February 21, 2010

Akk, den som var størrelse XS

Da kunne jeg strikket en Sylvi-kåpe til meg selv på åtte dager. Men det ble ihvertfall en til niåringen:Siden mønsteret bare finnes i voksenstørrelser brukte jeg tynnere garn, og benyttet anledningen til å teste det nye Drops-garnet Nepal. Virker greit så langt, men kåpen ble nok i minste laget. Passer nå, men lite å vokse i.

Og så fant jeg så fine knapper:


I've made a Sylvi coat for my daughter as well. I used aran weight yarn, which made it a bit smaller than I would have wanted it.

Wednesday, February 10, 2010

Eksperiment med farger

Mangefarget garn er så vakkert i hespene, men det er ikke alltid like lett å lage noe fint av det. Jeg prøver med litt forskjellig for tiden, og nå er jeg ferdig med en genser:

Le Facteur i Wollmeise gazpacho, kantet med herzblut. Jeg synes ikke den ble så verst, og fargene er veldig fine til meg. Men dette er nok det absolutt største plagget man kan lage i sånt garn.

Trying to see how I can use my multicoloured yarn, which looks lovely in the skein but not always as nice knitted up. This is ok, though.