Thursday, December 31, 2009

Nyttårskavalkade

Jeg har lært å sette sammen mange små bilder til ett stort, og sånt er jo gøy å leke med. Så da har jeg valgt ut noe av det jeg er mest fornøyd med fra 2009.


Nå venter forberedelse av kalkun. Godt nyttår!

I'm wishing you a happy new year with a collection of some of my favourite projects from 2009.

Tuesday, December 29, 2009

Her går det unna

Dette er riktignok også påbegynt før jul. Sjal i et litt tykkere garn, jeg måtte skynde meg å gjøre det ferdig nå, for jeg tror det blir godt å ha når jeg skal gå til og fra toget etter nyttår, hvis denne kulden holder seg, og det ser det ut som den skal.


Det er virkelig vanskelig å fotografere de blågrønne wollmeise-tonene riktig. Det øverste bildet er ikke så verst, det ser ut som avstand og hvit bakgrunn hjelper.

På nært hold ser den sånn ut, og det er helt feil:Traveling Woman, av to dyrebare hesper Wollmeise Molly, resultat av et bytte med Pinneguri. Jeg skjønner ikke at hun ikke ville ha det garnet selv.

It's a pity that Wollmeise will not make more of this yarn. Molly worsted weight, it makes a great, warm winter shawl.

Sunday, December 27, 2009

Romjul betyr tid til strikking

Jeg har strikket noe som kjennes ut som en haug med luer, votter og skjerf. Noe i julegave, noe til egne barn. Ingenting er fotografert, det ble liksom så kjedelig.

Men denne er ikke kjedelig:
Min første rundsalgenser, Neiman fra Knitty. I Wollmeise, farge kürbis og natur.

Selv om jeg fordelte fellingene på flere omganger enn oppskriften sa, ble de litt brå synes jeg. Ellers er jeg godt fornøyd. Det gikk med nøyaktig tre hesper kürbis, jeg hadde ca. en meter garn igjen. Den kunne vært noe smalere, men nå vet jeg i det minste ganske godt hvor mange masker jeg må ha, til neste genser.

I've finished my Wollmeise Neiman during the Christmas vacation.

Wednesday, December 16, 2009

Uplanlagt julegave

Det skulle egentlig bli sokker og en badeolje hun ønsket seg. Men importøren hadde selvsagt sluttet å ta inn den oljen.

Så da lagde jeg dette istedenfor:Det blir fortsatt sokker også, da.

I've had to make a Christmas present today, because I couldn't get what I planned to give in the shops.

Sunday, December 13, 2009

Multnomah

Egentlig liker jeg ikke rillestrikk. Men jeg må innrømme at dette ble ganske vakkert. Det skyldes nok mest garnet, som seiler opp som nytt favorittgarn her, og som selvsagt er bortimot umulig å få tak i. The Sanguine Gryphon Bugga. Mykt og deilig, fantastiske farger.Fargen heter noe så eksotisk som Hogwood Bonking Beetle, og er et resultat av et bytte med Pinneguri. Jeg vet ikke om det er like vanlig at disse har mer på hespen enn oppgitt som hos Wollmeise, men sjalet mitt veier 128 gram, og jeg har fortsatt garn igjen.

My first Bugga skein became a Multnomah shawl. I want more!

Sunday, December 6, 2009

Ny genser

Flettegenseren er ferdig! Overraskende nok har jeg bare brukt 10 nøster Drops Merino Extra Fine, men så har jeg strikket den så liten jeg kunne, i tilfelle den skulle vokse i vask slik jeg hører at dette garnet kan gjøre.


Det er så moro å kunne lage ting som passer meg, sånt får jeg ikke kjøpt. Og så sitter jeg igjen med seks nøster av garnet, for jeg trodde jeg trengte 16. Det blir nok luer og skjerf.

Backward Cabled Pullover (ravelry-link) fra boken Custom Knits av Wendy Bernard, en utmerket bok for å lære å tilpasse oppskrifter til egen form.

My Backward Cabled Pullover is finished, it fits me perfectly with a little room for the possibility that this yarn may cause it to grow when washed.

Wednesday, December 2, 2009

Barbie

Jeg er ikke særlig begeistret for dama, og har holdt henne unna til nå. Men barnet er ni, alle venninnene har, og hun har egne penger - dermed kom det en i hus. Da må hun selvsagt ha klær.

Finnes det noe slikt på nett, tenkte jeg. Lette litt, og fant http://www.stickatillbarbie.se/. Der fantes det litt, ja... nærmere 1000 oppskrifter. Svenske folkedrakter, Abba-antrekk, Lucia-kjole... og masse hverdags- og festklær. Selvsagt hadde jeg nettopp ryddet i garnlageret og kastet alt det fæle pelsgarnet som jeg var sikker på at jeg aldri mer kom til å strikke noe av. Nå hadde det vært fint å ha til kanter på festkjoler, pelskåper og krager. Jaja. Jeg har ihvertfall nok sokkegarnrester.
My daughter bought a Barbie doll for some of the money she got for her birthday. Not my favourite doll, but she needs clothes anyway.