Monday, July 27, 2009

Enda et par sokker

Disse var superenkle å strikke, selv om resultatet ser ganske avansert ut. Eneste problemet jeg kan se, er at jeg har strikket dem til en fot i størrelse 38. For mine egne 39-føtter måtte de vært større, men en mønsterrapport til ville gjort dem alt for store.

Garnet er deilig Socks that Rock garn som jeg fikk fra min amerikanske venninne Ruth. Jeg hadde prøvd å bestille fra Blue Moon Fiber Arts, men de skulle jo ha mer i porto enn garnet kostet, og da jeg nevnte for henne at jeg hadde lyst til å prøve garnet, sendte hun meg en hespe sammen med Knitpicks-pinnene mine. Jeg sendte Fabel i retur - helt greit garn det også, men ikke helt i samme klasse. Heldigvis hadde jeg lagt med noen hjemmelagde maskemarkører også.

Derfor nevner jeg bare på norsk at fargen overhodet ikke er meg, og at sokkene blir en gave. Men en fin gave synes jeg.


Thank you Ruth, for the beautiful yarn that you sent me - it has finally become socks. Now I just wonder, how well will it wear?

Saturday, July 25, 2009

Spania og to par sokker

Spania i 35 varmegrader egner seg ikke for særlig mye strikking. Det enkleste er sokker, men det blir ikke så mange av dem heller.

Sommerplanen var å få unna noen av sokkene i Ravelry-køen, og det går ganske greit. Noen 52 pair plunge blir det ikke på meg - jeg har ikke noe behov for 52 par sokker, og jeg har lyst til å strikke andre ting også.

Men to par er altså ferdige, et tredje er nesten ferdig, og et fjerde er påbegynt.

Her er de ferdige:


Mønster: Kiila av Yarnissima

Garn: Handmaiden Casbah

Deilig og mykt garn, men det delte seg litt. Og flettene var mer plunder enn sluttresultatet var verdt, synes jeg. Brainless er mye enklere, og like fine.

Mønster: Spiral Eyelet Socks
Garn: Lornas Laces Shepherd Sock

Veldig enkelt mønster, godt garn, minner litt om Wollmeise.

Ellers fikk jeg etter tips på Ravelry tak i en dunk med Wollmeise-vaskemiddel. Nå lukter all finvasken min garn.

I've finished a couple of socks, nice patterns and nice yarn.