Monday, April 27, 2009

Vareopptelling

Jeg var nettopp innom Pinneguris blogg og leste om strikkegale mennesker som strikker 52 sokker i året. Det hadde jeg aldri klart, tenkte jeg. Strikke så mye?

Nå er det en fin funksjon på Ravelry som lar meg sortere prosjekter etter tidspunkt for fullførelse. Og siden jeg aldri har ufo'er, er den ganske pålitelig i forhold til hvor mye tid jeg bruker.

La meg se... siden denne tiden i fjor har jeg fullført 50 prosjekter. Derav tre gensere/jakker til meg selv, og en ullbukse. Og et ullteppe. Og fire sjal av den større sorten.

Jeg må få meg et liv.

Counting my projects on Ravelry, I found out that I've finished 50 during the last year. I need to get a life.

Sunday, April 19, 2009

Hvitt tilbehør

Jentungen trenger litt tilbehør til en ermeløs hvit kjole. Ermeløst kan fort bli kaldt i Norge. Så jeg kjøpte inn 300 gram hvit merino fra http://www.colourmart.com/, og forberedte meg på å strikke Reid fra Knitty. En fin jakke, tenkte jeg.

Det tenkte ikke hun. Altfor barnslig, visstnok. Litt nyorientering måtte til, masse mønstersøk, og spørsmål på Ravelry endte i to plagg.

Først Retro Redux Shrug fra boken Lace Style. Egentlig en voksenoppskrift, men også i tykkere garn, så jeg regnet med at det ville gå greit å forminske den. Det gjorde det, men den kunne ikke vært noe mindre. Jeg felte nok en gang av med Elizabeth Zimmermanns sydde avfelling, denne gangen gikk det bedre, men selv med denne avfellingen er kanten fortsatt nokså stram. Prinsippet for boleroen er derimot utmerket, og det kan godt hende det blir flere av disse. Hun liker sånne.Så ønsket hun seg et sjal. Til en åtteåring synes jeg det passet best med Flower Basket, selv om jeg ikke er så veldig begeistret for mønsteret selv. Jeg vil ha mer firkanter og rette linjer. Men det ble ganske fint i hvitt.

Godt å ha det unnagjort! Nå trenger vi bare noe hårpynt.

I've made a couple of things for my daughter, to complement a sleeveless white communion dress.

Monday, April 13, 2009

Mer om mangefarget garn

Av og til har man flaks, og finner det riktige maskeantallet.


Her kunne jeg påberopt meg vitenskapelig fremgangsmåte og kald beregning, men i virkeligheten ble det bare sånn fordi jeg fulgte oppskriften. Underveis var jeg riktignok i tvil man en gang, og flere av mine medpassasjerer på toget har nok undret seg over hvorfor jeg satt og strakk sånn i skjerfet hele tiden, men det virket ikke på noen måte som at dette kom til å bli langt nok, og jeg var bekymret. Dog ikke bekymret nok til å rekke opp og strikke en rapport mindre i bredden - da ville jeg jo mistet fargefordelingen.

Så la jeg skjerfet i bløt, og du verden som det vokste. Jeg trengte knapt å strekke det noe særlig mens det tørket, og etterpå hadde jeg dette:


Mønsteret er Midwest Moonlight, fra boken Scarf Style.

My Midwest Moonlight scarf turned out to be long enough after I blocked it, and the colours pooled nicely.

Sunday, April 5, 2009

Ulempen ved å bo alene

Er at jeg må fotografere alt selv. Å fotografere sine egne legger er ikke spesielt enkelt. Det var så vanskelig at jeg i desperasjon ba åtteåringen om hjelp, men alle hennes bilder ble uskarpe.

Alternativet til å skaffe en mann i huset er selvsagt å skaffe et bedre kamera enn kompaktknøttet mitt, med selvutløser og stativ. Det er muligens enklere.

Dette er det beste bildet jeg tok selv, tror jeg:


Oppskrift: Sødera Socks

Garn: Wollmeise Sockenwolle 80/20 Twin, farge Fratello


Ingen bilder jeg har tatt yter disse i nærheten av rettferdighet. Fargen er så vakker at jeg klør i fingrene etter å kjøpe en hespe til. Så langt har fornuften seiret.Jeg strikket til jeg var tom for garn, og heldigvis hadde jeg 159 gram, da ble de såvidt lange nok. Hælen i oppskriften virket rar, så jeg strikket "Brainless" hælen istedenfor, men brukte bare vanlige rettmasker hele veien. Nå kan jeg denne hælen godt nok til å strikke den uten oppskrift, og den blir veldig fin.

Til avfellingen lærte jeg meg Elizabeth Zimmermanns sydde avfelling. Det gav et veldig bra resultat, og det skulle bare mangle, i og med at jeg brukte to og en halv time... Typisk eksempel på hva som skjer når jeg prøver å gjøre noe med en synål.

I've made stockings from my "Fratello" yarn. The colour is so pretty that I want more, but I'm trying to control myself.