Monday, March 23, 2009

Om mangefarget garn

Det er ofte så fristende. Vakre hesper med mangefarget garn, gjerne håndfarget. Det må jo bli fint?

For det første blir man ofte overrasket når garnet man har bestilt på nett kommer, og ikke ligner så veldig på bildet. Og så skal det strikkes, og i det ferdige plagget er det ikke alltid at fargene kommer til sin rett.

Jeg hadde lyst til å gi opp mer enn én gang underveis med dette. Men jeg pleier ikke å gi meg, og jeg vil ikke ha UFO'er i hus, så jeg sto på. Og lot meg oppmuntre på S'nB av sidemannen, som mente at det sikkert ville være noen som likte dette også. Ok, tenkte jeg, gavekassen.

Nå er det ferdig, og jeg slengte det rundt meg for å fotografere. Og du verden, det ble ikke så verst. Utrolig hva litt blokking kan gjøre, dessuten kledde det meg. Faktisk er fargene ganske fine likevel. Så nå får jeg se hva jeg gjør med det.

Her skulle det vært et bilde som viser hvor fint sjalet ble på meg, men jeg ser ikke så fin ut på bilder, spesielt ikke med et digert forkjølelsessår...


Mønster: Juno Regina

Garn: Merino lace fra 100purewool.com

Jeg gir meg jo ikke med dette. I ett års tid har jeg hatt to vakre hesper med sokkegarn liggende og vente på det perfekte prosjektet. Når jeg ser på Ravelry, ser jeg at akkurat dette garnet veldig ofte ikke blir særlig pent, spesielt ikke når det strikkes som sokker. Så nå starter jeg på et skjerf, og så får vi se. Det er deilige, friske farger i det minste, akkurat det jeg trenger nå mens jeg venter på våren.


Shibui Sock, farge Spectrum

Ellers har jeg det moro med å bruke det jeg lærte av Brainless til å strikke et par strømper. Hælen på Södera Sock virket rar. Jeg bruker hullmønsteret uendret, men strikker hæl og tå som på Brainless, bare uten vridde og vrange masker. Fungerer fint så langt.


I often find that handpainted yarn looks better in the skein than when it's knitted up. I wanted to quit more than once, but I've finally finished the Juno Regina stole. Now I'm taking on a new challenge, making the Shibui Sock colour "Spectrum" work, and I'm knitting a new pair of Wollmeise socks.


Wednesday, March 18, 2009

Brainless

Endelig er de ferdige. Først satte jeg meg på pinnen så den knakk da jeg var nesten ferdig med den første sokken, og måtte vente halvannen uke på pakke fra Get Knitted med ny. Så rakk jeg å angre dypt og inderlig på at jeg forlenget skaftet og fulgte oppskriften med to vridd rett og en vrang. Det flyter ikke akkurat lett avgårde... men det blir jo pent, da.

Og sokkene er fantastiske. Vakre å se på, deilige å bruke. Må ha mer garn!


My "Brainless" socks in Wollmeise are finally finished. These are my new favourite socks.

Sunday, March 15, 2009

Cobblestone

Da jeg fant oppskriften på Cobblestone i barnestørrelse så jeg for meg en harmonisk familiescene med vakre barn i matchende gensere. Dermed satte jeg i gang med å strikke. Jentungens genser er ferdig, i samme garn som ullbuksen hennes. Fint sett til bruk under vinterdressen, og både hun og jeg er fornøyde.


Men jeg hadde nok gjort opp regning uten vert. For storebror sier kategorisk nei til å bruke hjemmestrikket ullgenser. Det burde jeg egentlig ha skjønt på forhånd. Så familieidyllbildene er visst avlyst.

I've made a Cobblestone sweater for my daughter. The original plan was to make one for my son as well, but he flatly refuses to wear home-made wool, so I guess I have to abandon the plan of idyllic family photos.

Monday, March 2, 2009

Enda en ullbukse

Jentungen min er fortsatt glad i ullbukser. Og siden jeg syntes den jeg strikket til meg selv satt ganske bra, har jeg laget en til henne også. Oppskriften var enkel å modifisere, jeg la bare opp litt færre masker, og strikket vrangbord med to rette og tre vrange istedenfor fem.

Garnet er Cascade 220, et nytt og hyggelig bekjentskap. Jeg har allerede kjøpt fire nøster til for å strikke en matchende Cobblestone-genser.


Den genseren hun har på her strikket jeg for mange år siden til eldstemann, med restegarnet etter en Kaffe Fassett-genser.

I've made wool tights for my daughter too. And she's wearing and old sweater that I made for her brother many years ago, I had lots of leftover yarn from a Kaffe Fassett sweater.