Sunday, February 22, 2009

Forelsket

I de nye sokkene jeg strikker... Yarnissimas Brainless, i Wollmeise-garn.

Wollmeise-sjalet mitt ble veldig fint, det. Men det er først nå, som jeg strikker sokker av garnet, at jeg virkelig legger merke til det fine garnet og de vakre fargene. Jeg må stadig trekke på meg sokken og beundre foten min, selv om jeg ikke er fremme ved hælen enda. Tå-opp på denne måten var også enkelt og greit, selv om jeg gjorde tåøkningene feil. Nå må jeg bare bli enig med meg selv om jeg vil ha den andre sokken lik eller riktig. Foreløbig heller jeg mot riktig. Jeg tror ikke forskjellen vil synes noe særlig.I'm knitting Yarnissima's Brainless from Wollmeise sock yarn, and I'm loving it.

Wednesday, February 18, 2009

Vintertrøst

Jeg har fått god nytte av evnen til å strikke varme plagg i vinter. Men nå begynner jeg å få nok. I fjor på denne tiden var det blåveis i hagen, nå er det bare snø. Det begynner å bli vanskelig å finne steder å legge all snøen jeg måker.

Det er bare å krype tilbake i sofakroken igjen, og vente på våren.

While I'm waiting for spring, I'll get back on my couch, under my Lizard Ridge afghan.

Sunday, February 15, 2009

Varme sokker og selvlysende sjal

Ullbuksen min har allerede vært flittig brukt, og i dag ble jeg ferdig med sokkene jeg strikket av restegarnet. Også de er deilige og varme, men kanskje litt tykke til bruk i støvler.


Jeg la opp 48 masker på pinne 3,5, og improviserte underveis. Det er alltid like interessant når man kommer til sokk nummer to, og skal prøve å få den lik.

Så ble jeg heldigvis endelig ferdig med sjalet til jentungen. Shetland Triangle, superlett oppskrift med fint resultat. Grusom farge å sitte og strikke på, og det kan antagelig gjøre nytten som refleks i mørke vinterkvelder. Men hun er fornøyd, og det er jo det viktigste.I've finished a pair of warm socks for myself, with leftover yarn from the tights. And my daughter finally got her shawl "just like yours". The colour is a bit bright for my taste, but as long as she's happy...

Sunday, February 8, 2009

Ullbukse

Jeg har telt på knappene lenge, om jeg skulle orke. Ullbukse til meg selv. Da jeg endelig kom i gang, tok det faktisk bare tre uker. Og det på en tid av året der jeg ikke har så veldig mye tid til å sitte i sofakroken og strikke. Å ha med seg dette digre arbeidet på toget var også utelukket.Oppskrift fra Garnstudio. Fabel i vinrød mix, og alpakka i mørkebrunt. Jeg har brukt nesten seks nøster av hvert garn. Kjøpte en del mer, men resten tror jeg skal bli matchende sokker.

Så måtte jeg prøve den ute også:

Det er jo så vakkert idag. Spesielt etter at jeg ikke lenger har måkingen foran meg.


Oppskriften er god, og jeg har allerede kjøpt garn for å strikke en til åtteåringen også. Men den er stor i størrelsen.

We've had enormous amounts of snow the last few days, so I'm happy that I've finished my new wool tights, knitted in Drops Alpacca and Fabel.Sunday, February 1, 2009

Hjemmefarget garn

Jeg farget jo garn i sommer. Nå var tiden endelig kommet til å lage noe av det. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å bruke det grønne garnet til sokker til jentungen, men hun ville heller ha et grønt sjal, siden hun allerede har hjemmestrikkede grønne sokker. Så da ble det det sitrusfargede istedenfor. Det holdt til to par i hennes størrelse.Samtidig benyttet jeg anledningen til å øve på å strikke short-row hæl. Jeg får det bare ikke til uten hull!. Men barnesokker blir antagelig fravokst før de er utslitt uansett, og forhåpentligvis går det litt bedre for hvert par. Det er dessuten enklere å strikke på toget.

Det øverste paret er Socks for little Witches, det nederste er vanlige Blueberry Waffle. Begge er allerede i bruk.

Så var det sjalet. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve Shetland Triangle, og siden alle sier det er så lett, satser jeg på togstrikking. Jeg gjorde bare opplegget hjemme i går, og det stemmer, dette er veldig lett.Ulltightsen min vokser. Jeg er faktisk ferdig med det ene benet, og godt i gang med det andre. Kanskje den blir ferdig til bruk i vinter?

I've made socks for my daughter from Kool-Aid dyed yarn, and I've started a Shetland Triangle shawl for her too. In my opinion this green is too strong, but she likes it, and she wanted "a shawl like mommy".