Wednesday, October 29, 2008

Stille for tiden

Men ikke fordi jeg ikke strikker, fordi jeg har kommet inn i en vane med bare å blogge om ferdige prosjekter.

Og den siste måneden har togstrikkingen min bestått i at jeg har pirket ivei på et par kasjmir-sokker på pinne 2. Julegave til moren min, hun ønsket seg sengesokker, og disse kan definitivt ikke brukes i sko, eller knapt nok til å gå på i det hele tatt. Men de er så lette og myke at man knapt kjenner at man har dem på.


Mønster: Waving Lace Socks

Garn: Fingering cashmere fra Colourmart


Hjemme strikker jeg på en genser til meg selv, og sånt tar jo tid. Man er ikke av de minste, for å si det sånn... så langt har jeg kommet nå:

Det firkantede stykket er bolen, som strikkes på tvers for å få striper på langs. Mønsteret heter Poppy, og er fra denne boken.

Og nå trenger jeg et nytt togprosjekt, så idag har jeg lagt opp til et Baktus-skjerf til jentungen, bursdagsgave tenker jeg, hun blir snart åtte. Jeg er ikke så glad i utseendet til rettstrikk selv, men hun har ingen problemer med det, og det går jo fort. Burde være ferdig i tide.


I've finished my mother's Christmas present, cashmere bed socks. For myself I'm knitting Poppy, and I'm really optimistic about the way it's turning out.

It's my daughter's birthday next week, and she wants a scarf, so I started one today in Fabel.

Friday, October 3, 2008

Nytt høstskjerf

Dette gikk fort, men jeg hadde god hjelp av en fire timers biltur der jeg var passasjer.

Det er det deiligste skjerfet jeg har hatt, overhodet ikke kløende og med et fint fall. 50/50 kasjmir og silke, jeg kjøpte et restesett fra Colourmart og improviserte litt med utgangspunkt i denne oppskriften. Og så tror jeg faktisk jeg har nok garn igjen til et helt skjerf til, bare med litt andre hovedfarger.


An autumn scarf for myself, in cashmere/silk from Colourmart.