Tuesday, September 30, 2008

Monsterbukser

Jeg har sett dem her, og hatt lyst til å lage sånne. Men to av mine egne barn er altfor store til at de i det hele tatt trenger ullbukser, og den tredje er stor nok til å synes at motiver er "teite".

Så kom jeg på at jeg har jo et fadderbarn som nettopp har begynt i barnehage, og som har bursdag på torsdag. Da trenger han ullbukse! Oppskriften ble improvisert, det gikk greit med litt assistanse rundt nødvendig lengde på buksen.

Det var verre med maskestingene. Hvordan hadde jeg klart å glemme at jeg ikke kan sy? Gi meg en nål, og jeg lager katastrofe. Det er godt gutten bruker bleier, for den baken er klumpete.


Jeg tror jeg dropper nærbilde av elendigheten.

Garnet er Smart forresten. Jeg ville ha omtrent den tykkelsen, for det går sånn passe fort, og jeg hadde restegarn til øyne og tenner. Smart hadde den riktige blåfargen.

I've made monster pants for my godson. Sadly I forgot that I can't duplicate stitch.

Tuesday, September 16, 2008

February Lady Sweater

Alle de flotte variantene av denne på Ravelry gjorde at jeg bare måtte lage en. Men jeg er redd fasongen ikke ville kle meg så godt - og mens jeg satt og kikket på alle bildene av fine gensere, kom jentungen forbi, og bestemte seg for at denne likte hun.

Dessuten hadde jeg noe Noro Kureyon liggende som likevel skulle bli til en jakke til henne. Og siden sånne ovenfra-og-ned raglanmønstre er enkle å tilpasse, var det en smal sak å strikke den til en syvåring.

Litt sterkere farger enn jeg ville brukt selv, men fine til henne.


I've made February Lady Sweater for my daughter. The pattern was easily modified to fit a 7-year-old.


Sunday, September 14, 2008

Paradoxical Mittens

Disse har stått på har-lyst-til-å-strikke-listen min lenge nå. Og så trengte jeg en ikke altfor dyr bursdagsgave på kort varsel, så jeg gravde frem litt restegarn i Finull fra lageret, og kjøpte to nøster Pt2 i tillegg. Pinne 3 - han som skal ha dem er 2 meter lang og den eneste måten å justere størrelse på var å gå opp i pinnestørrelse. Sånn som mønsteret er, ble de tette nok, jeg lurer nesten på om pinne 2.5 ville gitt litt i overkant stive votter. Men de er ganske store, muligens bør de toves litt. Vi får se når gaven er overrakt.

Votter blir nok aldri favorittstrikkingen min, men disse var mye morsommere enn de forrige. Jeg liker sånne logisk oppbygde mønstre. Fargene er ganske kjedelige, men sånn blir det jo gjerne når det er en mann som skal ha dem. Jeg ser ikke bort fra at jeg gjentar disse i en annen farge.

Man må utnytte høstfargene:


Ellers har jeg February Lady Sweater i Noro Kureyon på pinnene, til syvåringen.

I've finished a gift for a friend - Paradoxical Mittens. Fairly boring colours, but they're for a man, so I didn't want to take any chances.

Sunday, September 7, 2008

Da har også jeg strikket Karius

Raskt og enkelt var det, og resultatet ble jo bra.

Jeg vaklet lenge mellom Karius og Baktus. Egentlig kan jeg ikke fordra utseendet på rillestrikk, men så var det den krøllingen, da... Jeg har sydd på noen treperler nederst foran, og håper det skal hjelpe litt ihvertfall.

Garnet er Noro Silk Garden Sock, og er ganske enkelt vidunderlig. Jeg brukte nokså nøyaktig ett nøste, jeg veide det før jeg startet og strikket til jeg hadde ca. halvparten igjen, men safet litt fordi garnet er ujevnt spunnet, så jeg har litt igjen. Silk Garden Sock har bare 300 meter på 100 gram, så jeg var spent på om jeg hadde nok garn, men det behøver ikke å være større enn det ble synes jeg.


I've made a scarf in the new Silk Garden Sock yarn, lovely yarn and lovely colours.