Saturday, August 30, 2008

Tid for skjerf og votter igjen

Nåja, ikke riktig enda. Men faren min har bursdag snart, og han er alltid kald på hendene, så det måtte bli votter denne gangen.

Og det var altfor lenge siden jeg har strikket flerfarget mønster. Jeg knotet skikkelig, spesielt med vrangborden. Hadde planer om å strikke flere votter i vinter, men vi får se....

Oppskrift: Icewine Mittens
Garn: Dale Heilo

Skjerfet strikket jeg nå fordi det er stort sett sokker og skjerf det går an å strikke på toget. Jeg orker ikke å dra med meg digre prosjekter, og jeg vil ikke måtte ha med oppskrifter og lese underveis. Dette gikk av seg selv etter første mønsterrapport.

Oppskrift: Lace Ribbon Scarf

Garn: Merino fingering fra 100purewool

I've finished mittens for my father, and a scarf for myself.

Sunday, August 17, 2008

Jeg har farget garn!

Dette var moro. Til de mange blondemønstrede sokkene der ute vil jeg gjerne ha farger som ikke er helt ensfargede, men ikke veldig varierte heller. Det er vanskelig å få tak i her hjemme, så jeg tenkte jeg skulle prøve å farge noen. I det store og hele er jeg ganske fornøyd, selv om den grønne ble litt vel selvlysende... enten får jeg farge over med noe annet, eller så får jeg lage noe til jentungen, som likte den.


Ja, og siden jeg har fått spørsmål så legger jeg svaret her. Garnet er ufarget Opal sokkegarn.

I've tried dyeing yarn with Kool-Aid. Fun and quite easy, and I got the mottled colours that I wanted, except for the green one, which is a bit too bright for my taste.

Tuesday, August 12, 2008

Det ordner seg når det tørker sa tapetsereren

...han satte tapeten opp ned.

Omtrent sånn følte jeg meg da denne toppen endelig var ferdig. Hullmønsteret så ut som en tilfeldig sammenrasket garnhaug, den virket for kort og for bred, og jeg hadde rekket opp kanten rundt ermene tre ganger.

Så vasket og blokket jeg den, og bare se her:


Nå må vi bare få litt sommervarme før høsten kommer, så jeg får brukt den.

Tanken her var at jeg hadde litt restegarn igjen etter sjalet mitt, og ville strikke en matchende topp. Men det var ikke nok garn. Heldigvis viste det seg at jeg hadde to nøster Rowan Calmer i skapet, i nesten nøyaktig samme farge. Likevel måtte jeg modifisere Lotus Blossom Tank oppskriften, jeg improviserte litt underveis.

Sammen med sjalet:


I've finished my modified version of the Lotus Blossom Tank, from Interweave Knits. A perfect match to my shawl.

Monday, August 4, 2008

Fantastisk fjelltur

Ikke strikkerelatert, men jeg må ha det med likevel. For en dag det var! Besseggen i 25 plussgrader og strålende sol. Jeg lot under tvil jentungen gå den lettere stien langs vannet; det er hun fortsatt dypt fornærmet for, men det var nok det beste.



Det er langt ned, ja...



Og etter en lang, svett fottur kan man bade i fjellvann:



Guttungen hadde nye, hjemmestrikkede sokker. Jeg tok fine bilder av dem før vi dro med mobilen, men hvor ble det av bildene? Se det forblir et mysterium. Så jeg har bare dette:


Garnet er Opal Hundertwasser.