Monday, June 23, 2008

VLT-sjal ferdig!

Dette har vært togstrikkingen min den siste måneden. Og så kom jeg atskillige omganger lengre på Knit-in-Public dagen. Igår bestemte jeg meg for at det var stort nok og felte av. Etter oppskriften skulle jeg ha strikket noen omganger til, men da måtte jeg begynt på et nytt garnnøste, og det vil jeg ha til noe annet. En matchende topp, faktisk, jeg begynte på den igår.

I mangel av en stilig veranda med rekkverk i sten må man ty til en skigard:

Oppskrift: A Handsome Triangle, fra Victorian Lace Today

Garn: DK crunchy silk fra Colourmart

Fargegjengivelsen er ikke helt bra. Fargen er kraftigere i virkeligheten. Her er en detalj:


I've finished my A Handsome Triangle, from Victorian Lace Today.

Sunday, June 22, 2008

Det er jo påbudt med refleksvest i bil nå

...så jeg strikket meg like godt en:Sånn kan det gå når man kjøper garn på ebay. Men det var ihvertfall billig, og toppen vil nok bli brukt bare jeg får litt mer brunfarge. Det får jeg.

Ja, og garnet er fra Rowan, Cotton Tape. Oppskriften fant jeg her, men jeg har modifisert den en del. Greit når man strikker ovenfra og ned.

Ellers var sommerfølelelsen sterk igår:


I've finished a ribbon yarn top made from yarn I got on ebay. The colour did seem more mute on the ebay photos... but at least summer is here, and the strawberries were wonderful.

Monday, June 16, 2008

Nok et sjal

Og nok en presang, bursdagspresang til moren min.Oppskrift: Candle Flame Shawl
Garn: Kasjmir/silke fra Colourmart


Deilig, mykt og varmt sjal til å pakke seg inn i. Det veier 450 gram, så det er ikke akkurat noen lettvekter. Garnet er faktisk restegarn etter en genser jeg strikket tidligere i år. Det sier vel litt om hvor drøyt det garnet er, når man kan få så mye restegarn etter et prosjekt.

Så var det garnlageret mitt da, Erica:


Spesielt nyryddet er det ikke, men jeg prøver å holde et visst system hele tiden. Øverste hylle er luksusgarn; kasjmir. Neste hylle er sokkegarn, og strikkepinnene mine. Deretter kommer lace-garn, så garn som ikke er ull (bomull og silke), så tynt ullgarn som Finull, middels tykt ullgarn, og tykt ullgarn.

Det er mye restegarn her; kjekt å ha når jentungen skal øve seg på å strikke.


I've finished my mother's birthday shawl, and taken a photo of my stash, which isn't nearly as large as "everyone else's" I think. And that's ok.

Tuesday, June 3, 2008

Nå må jeg da være miljøvennlig nok?

Handlenett nummer tre:

Dette er til og med laget av garn som ble til overs etter et annet prosjekt. Bomull-lin fra Garnstudio. Forferdelig å strikke med, hardt mot fingrene og det delte seg hele tiden. Men jeg tror nettet blir veldig solid.

Det er en kjedelig oppskrift. Frem og tilbake denne gangen, med sammenhekling i siden, men ikke helt opp.

My third Elisa's nest tote is finished. Probably the last one too.