Monday, May 26, 2008

Jeg skal kjøpe vinger for pengene


... og sveve ut over engene...

Icarus er ferdig! Og det var bare på håret at jeg fikk nok garn, se bare her:Jeg måtte felle av de siste maskene på vanlig måte, sjalavfellingen brukte for mye garn. Ja, og garnet er fra handpaintedyarn. Lace, og fargen heter Ninfas del bosque. Skognymfer, tror jeg?


På spisebordet, før og etter blokking:
Ein skigard kan'kje vara evig, men den blir vakker med et sjal over seg:I've finished my Icarus shawl, and I barely got enough yarn. My daughter modelled it for me in the garden.Sunday, May 11, 2008

Nok et handlenett

Dette strikket jeg rundt, istedenfor frem og tilbake, og heklet sammen i bunnen. De øverste fem centimetrene strikket jeg hver side for seg, så åpningen skulle bli litt større. Er atskillig mer fornøyd med dette enn med det forrige, både i utforming og farge.I've made my second Elisa's Nest Tote. And I like the colours of this one a lot better, plus I made the opening larger, so I think it will work better for groceries.

Thursday, May 8, 2008

Vår og bomull

Jeg begynner å bli nokså svett på hendene når jeg strikker på tog-sjalet mitt nå, merker jeg. Hjemme går det i bomull. To små prosjekter er ferdige.

Da jeg fant frem jentungens sommerklær, så jeg at alle sommerkjolene hennes er ermeløse. Det kan bli i kaldeste laget i norsk sommervær, så jeg strikket en liten bolero av noe bomullsgarn jeg hadde liggende:

Oppskrift: Little Silk Shrug

Garn: Mandarin petit

Her er hun klar for bursdagsfeiring hos en venninne.

Etter at jeg hadde strikket sommersettet hennes, ble det et helt nøste garn til overs, og da hev jeg meg på handlenett-bølgen. Hun må nesten få dette også, siden det passer til det andre jeg strikket, men jeg har mer bomullsgarn i bakhånd, og har allerede startet på ett til meg selv.


Oppskrift: Elisa's Nest Tote

Garn: Katia Jamaica

Jeg er enig med mange andre som har strikket dette i at åpningen blir for liten. Det neste jeg strikker skal ha åpning litt nedover sidene. Og så strikker jeg det rundt, for sammenheklingen ble ikke pen, og jeg liker ikke å strikke vrangt. Men håndtakene er fine. Jeg har bomull-lin igjen etter tunikaen min også, tro om jeg orker å strikke et tredje nett?

I've made a cotton shrug and a tote for my daughter, in cotton now, because it's getting too hot to knit with wool.

Sunday, May 4, 2008

Avhengig...

Jeg satte igang med langtidsprosjektet mitt i helgen. Tenkte å kjøpe et nøste Kureyon i ny og ne, og bli ferdig om noen år. Men dette er skummelt avhengighetsskapende, og nå har jeg strikket fem lapper allerede. Jeg har brukt opp alle enkeltnøstene mine, og rekket opp en lue jeg likevel aldri brukte, og leter ivrig på Ravelry etter den rette genseroppskriften til de nøstene jeg har flere av, så jeg kan se om jeg får noen til overs.


Oppskrift: Lizard Ridge


Med 19 lapper igjen er det fortsatt gode muligheter for at jeg går lei underveis, men foreløbig er dette kjempegøy. Blir det ferdig til neste vinter tro, så jeg kan kose meg under det på sofaen?

For å slippe å snu arbeidet hele tiden, driver jeg og lærer meg å strikke baklengs, se her. Praktisk, selv om jeg ikke har samme strikkefasthet enda, men det synes ikke med dette garnet. Deilig garn forresten, jeg tror faktisk jeg liker dette bedre enn Silk Garden, selv om det er grovere. Det er mer hold i det. Og for noen farger!I've started knitting Lizard Ridge, and so far it's really addictive.