Monday, April 28, 2008

Kjeeeeeedelig

Kjedelig farge, kjedelig genser, og med den størrelsen jeg trenger, tar det tid å strikke til meg selv.

Puh! Endelig ferdig! Og selv om det var kjedelig, og jeg ser ut til å være ute av stand til å ta et godt bilde av resultatet, tror jeg denne vil bli mye brukt til sommeren.


Oppskrift: Garnstudio

Garn: Garnstudios Bomull-lin

Midt i denne tristheten måtte jeg ha noe pent å se og ta på, og fristelsen var lett å falle for da jeg ble tipset om salg hos Mauds garn. Fem nøster Kidsilk:


Til mitt forsvar har jeg planer for alle. Men ikke for når jeg har tid til å gjennomføre dem...

While knitting a boring cotton/linen tunic for myself to wear this summer, I found five balls of Kidsilk on sale.

Saturday, April 12, 2008

Sommersett ferdig

Strikket av tre nøster Katia Jamaica:


Jeg synes fargene er helt gresselige. Sendte bestilling med moren min sist hun var i Spania, på fire nøster i "grønt og rosa" og trodde det var en entydig beskrivelse. Det var det visst ikke, og her er det jeg fikk.

Her er det jeg ville hatt:Jeg får prøve å kjøpe det selv til sommeren. Det var pyton å strikke i en farge jeg likte så dårlig. Trøsten er at mottageren liker den.

Ja, og oppskriftene er Kidlet Tank, og Skirtsicle. Den siste fra Magknits, og jeg rakk heldigvis å skrive den ut i tide.

I've finished a cotton summer set for my daughter, and learned that I shouldn't knit in colours that I don't like.
Saturday, April 5, 2008

Havskumskjerf

Dette skal jeg ha til den røde høst-/vårjakken min:

Garnet er fra 100purewool, et alternativ til Handpaintedyarn. Her har de merino i alle garntypene, og de har både "fingering", som dette skjerfet er laget i (fargen heter Paraiso), lace og "worsted". Handpaintedyarn sin merino blir gjerne litt for tykk, synes jeg.

Ulempen er at portoen er høyere. Men prisen er fortsatt ok.

Skjerfet passer fint til den brune regnfrakken min også. Sammen med nye røde støvler, og ny paraply, som jeg fant i byen idag da jeg skulle bytte en bursdagsgave:
I'm prepared for a lot of rain, and I have a lovely new scarf.

Wednesday, April 2, 2008

Vårstrikk

Det striregner utenfor, men nå må da våren snart komme? Så kan jentungen få brukt denne:


Oppskrift: Very Berry, fra Magknits

Garn: Katia Jamaica

Hun har faktisk valgt fargen selv, og det var et godt valg. Selv kan jeg styre begeistringen for å strikke med bomull, men ikke mer enn at jeg har startet på et skjørt i samme garn, men en annen farge. En farge jeg aldri ville valgt, det var et feilkjøp av moren min, men jeg tror kanskje jentungen vil like den. Pasteller....

Det kompenserer mye for fargen og garnet at jeg strikker med mine nye Knitpicks-pinner. De er fantastiske!

I've made a spring shirt for my daughter, and now I've started making her a skirt in the same cotton yarn, but a different colourway. I'm using my new Knitpicks needles, and loving them.