Sunday, January 27, 2008

Hva synes jeg egentlig om Noro?

Det blir jeg ikke enig med meg selv om...

Topp i Silk Garden (Askew fra Knitty):Sjekk venstresiden. Ett helt nøste, pluss litt til. Så hvor er det orange, og hvor er burgunderfargen? Vekk, fra det nøstet. Samt at jeg da jeg var godt igang med nøste nummer to fant en knute, og etter knuten var fargen helt annerledes. Så jeg har brukt ca. 190 gram garn, som skulle tilsvare under fire nøster, men heldigvis hadde jeg kjøpt seks, og nå sitter jeg igjen med en haug smånøster som jeg måtte lage for å få fargesekvensene til å stemme.

Og hjelpe meg som det vokste da jeg blokket det. Jeg startet på den størrelsen jeg skulle ha ifølge målene i oppskriften, men rekket opp halvveis på det første halve forstykket fordi det så altfor lite ut, og strikket en størrelse større. Det hadde jeg antagelig ikke vært nødt til likevel.

Men fargene er jo nydelige, da...

I can't decide on how I feel about the Noro Silk Garden yarn. The colours are great, but there are lots of grievances too. Including the infamous knots.

Saturday, January 26, 2008

Flere sokker

Nok et resultat av togturer. Monkey, og jeg skjønner at mønsteret er populært. Veldig enkelt å strikke, samtidig som det ser komplisert ut.Garnet er det deiligste sokkegarnet jeg har prøvd til nå. Araucania Ranco, kjøpt i London. Håper bare det tåler bruk også.
I've made my first Monkey socks, from lovely Araucania Multi yarn. I think these will be a favourite.

Sunday, January 13, 2008

En ny hverdag

Mindre tid på nett. Men nesten en time på toget hver dag gir ihvertfall strikketid. Nye strømper:


Og se på den hælen, da:Ny type, Sherman-hæl. Når jeg skal sitte på toget og strikke, er det så mye enklere å slippe å plukke opp masker langs hælen for å strikke kile. Og den ble da ikke så verst?


Hjemme har jeg strikket enda et skjerf av det blågrønne kasjmirgarnet mitt. Målet var å bruke det opp, men nå er jeg så lei at resten får ligge litt.

Mønster: Branching Out

Garn: Kasjmirgarn fra Colourmart

Igår var jeg ferdig med begge, og skjerfet ble vasket og blokket. Om kvelden fikk jeg endelig strikket en lue jeg har planlagt lenge:


Mønster: Ganomy Hat av Elizabeth Zimmermann

Garn: Novelty Bouclé fra Handpaintedyarn

Garnet var et mareritt å strikke med, men resultatet er deilig. Den er ganske så stor... jeg vurderer å tove den litt.

After I started working I have considerably less time at home, but I knit daily on the train.


Tuesday, January 1, 2008

Godt nyttår!

Barna sliter med å få sove ikveld... det ble sent igår. Men imorgen er det skoledag. Og jeg begynner i ny jobb. Det blir spennende å være arbeidstager igjen, etter to behagelige studieår.

Fjorårets siste fullførte prosjekt ble et par sokker. Jeg tror jeg skal ha dem på imorgen.


Oppskrift: Jaywalker
Garn: Fabel


Dette var en kjempegrei og velskrevet oppskrift, og sokkene passer perfekt. Fargen er dessuten nydelig. Men jeg ble litt sur på Garnstudio, for etter at jeg hadde jobbet hardt med å finne samme startpunkt på begge nøstene, slik at sokkene skulle bli like, dukket det opp en knute i nøste nummer 2, og fargesekvensen etterpå var helt feil. Jeg måtte nøste av nesten en hel fargerapport for å komme tilbake til riktig punkt.


I love my finished Jaywalkers, the way that they fit, and the colour. But I'm unhappy with the fact that there was a knot in one of the skeins, which threw the colour sequence totally off, and made me wind off a lot of yarn to get back on track.