Saturday, December 29, 2007

SABENA

Ja, det gamle belgiske flyselskapet. Alle flyselskapsforkortelser får jo sin egen tolkning. Denne skal visstnok være "Such A Bloody Experience Never Again", og passer godt på denne luen:Oppskrift: Shedir fra Knitty

Garn: Kasjmirgarn fra Colourmart, laceweight, 4 tråder

Jeg vet ikke om det var alle flettene, eller om det var de 4 trådene lace-garn jeg strikket med, men jeg mistenker mest det siste. Flettestrikk er jo egentlig gøy, og det er moro å følge logikken i mønsteret og se det dukke frem. Selv om det var en feil i mønsteret. En feil ingen av de over 600 personene på Ravelry som har strikket denne ser ut til å ha lagt merke til. Men resultatene deres er jo riktige, da...

Uansett, luen er fin, den. Deilig og varm. Litt romslig, men da moser den ikke frisyren min.

Pulsvanter er det også blitt:


Oppskrift: Fetching

Jeg har masse igjen av garnet, og skal nå strikke halsvarmer. Antagelig blir det nok igjen til et skjerf til også, selv om jeg allerede har dette.

During the Christmas holiday I've been knitting on some accessories for myself. Shedir was a real pain, mostly because I tried doing it with four strands of laceweight cashmere. Fiddly.

Sunday, December 23, 2007

God jul!

Treet er pyntet, med nystrikket stjerne i toppen (som var bortimot umulig å ta et godt bilde av, men, men...)


Den er mye finere enn det ser ut til, og kommer nok til å få en plass blant de faste juledekorasjonene, sammen med denne dørkransen, som jeg strikket for seks år siden:Nystekt ribbe dufter på kjøkkenet. Roen er iferd med å senke seg. Ta en virtuell karamell!Celestine is finished, though the photo doesn't give it justice.

Wednesday, December 19, 2007

I havn!

Den siste gaven er ferdig. Det er altfor lenge siden jeg lagde smykker, kjenner jeg. Det må det gjøres noe med.


Så nå er det "bare" pakkingen igjen. Den verste delen...


Jeg prøvde å fotografere smykket ute, i den hvite rimfrostverdenen vi har nå, men det ble ikke så bra. Så jeg får ta det separat:My sister's necklace is finished, and that was this year's last Christmas gift. Outside it's a winter wonderland, but no snow.

Tuesday, December 18, 2007

Flere julegaver

Skjerfet til faren min er ferdig:Oppskrift: His Birthday Scarf

Garn: Heavy lace fra Colourmart, tre tråder


Det samme er Calorimetryen jeg strikket på bestilling for moren min, som så barnebarnet sin og ønsket seg en sånn i svart:

Garn: Sandnes Alpakka


Ravelry byr på mange fristelser, og i forrige uke fant jeg denne. Jeg måtte bare kjøpe garn og sette igang:Og siden jeg er ferdig med alle eksamener, har jeg unnet meg en liten førjulspresang.Bare én julegave igjen, smykke til søsteren min. Jeg får sjekke perlelageret.

I've almost finished all the Christmas gifts this year, and the last photo is a Christmas gift for myeself, since I've finished all my exams.


Tuesday, December 11, 2007

Værsågodkjeddegihjel

Grå sokker i Sisu, i størrelse 47. Julegave til kjæresten. Han bør sette pris på dem.Mønster: Earl Grey Socks av Stephanie Pearl-McPhee

Garn: Sisu

Garnet egnet seg ikke. Resultatet er for tykt, og flettemønsteret synes nesten ikke.


I've made another pair of huge socks. Boooooring.

Saturday, December 1, 2007

Nok et skjerf

... og en lue. Av merinoull fra handpaintedyarn. Nok en julegave unnagjort.Men jeg skal egentlig ikke skrive her, for jeg har hjemmeeksamen nå.