Sunday, July 29, 2007

Hurpesnor

Det er bare å innse det - alderen tynger. Lesebriller er nødvendig.

Men de virker bare på en halvmeters avstand. Ut over det ser jeg jo perfekt uten briller. Så ikke bare må jeg ha lesebriller, jeg må ha hurpesnor. Nå er jeg klar for å søke jobb som kontordrage.




Ellers har jeg kastet meg på Clapotis-bølgen. Dette er jo ganske gøy, så langt... målet er å bli ferdig til høsten, med disse høstfargene.

Garn: Boutone fra handpaintedyarn, farge liquidambar

Oppskrift: Clapotis fra Knitty

I've made an eyeglass holder from a string of garnets and some leftover beads from other projects. I've never had glasses before, but now I'll have to face the fact that I'm 45 and can't see properly up close.

I've also started Clapotis, since it seems to be a prerequisite for blogging.

Tuesday, July 17, 2007

Aldri så galt at det ikke er godt for noe

Det har visst regnet mye i det siste. Heldigvis har jeg ikke merket så altfor mye til det, siden vi har vært i Spania på ferie, men her er noe av resultatet i hagen min:




Utrolig at det kan skje så mye på få uker. Men vi trenger vel litt varme for å modne tomatene også?

Vanligvis strikker jeg lite om sommeren, for jeg blir så svett på hendene. Men i år har jeg jammen klart å strikke et par kasjmir-sokker:


De skal bli bursdagspresang til faren min, som alltid er så kald på føttene.

Oppskriften er Blueberry Waffle, og garnet er fra Colourmart. Jeg har strikket inn en nylontråd også, for å forsterke sokkene litt.

Ja, og så var det litt skryt (utskrift fra eksamensprotokollen) :

Per 17-JUL-2007 har følgende sensur kommet inn for Vår 2007
Eksamen Navn Karakter
BØK23021 Operativ økonomistyring A
BØK98051 Årsregnskap og skatt A
JUR98081 Skatterett A
SØK24001 Anvendt mikroøkonomi A
SØK93541 Mikroøkonomi A

...og jeg som klagde til alle som ville høre over hvor elendig det gikk...

It's been raining a lot here lately, and it shows in my garden. It also shows in my knitting. I don't usually knit much during summer, and certainly not wool, but this year I've made cashmere socks for my father.

Saturday, July 14, 2007

Fin genser, dårlig fotograf

Vi er ferdige med første ferietur. To og en halv uke i Spania, og perfekt timing med tanke på regnværet som har vært her hjemme. Det eneste problemet var hagejungelen som møtte meg da jeg kom hjem...

Denne genseren var ferdig strikket før jeg dro, men ikke vasket. Jeg er superfornøyd med den. Den passer perfekt til meg, er lang nok og går ut og inn på de riktige stedene. Synd at det vises så dårlig på bildet. Og note to self: Ikke hvit bh under.



Muligens er dette bildet litt bedre:



Oppskriften er Shapely tank top av Joan McGowan-Michael, med ermer og litt endret i nakken. Jeg strikket også en blanding av to størrelser, siden ryggen og skuldrene mine er betydelig bredere enn hoftene. Super oppskrift, den vil bli brukt igjen. Garnet er silkegarn fra Colourmart.

We've returned from vacation in Spain. Before we left I finished my Shapely tank top, with sleeves, in silk from Colourmart. I just love the way it turned out, it really fits me, although that doesn't show too well on the photo. I'll definitely be using this pattern again. And I definitely won't be wearing a white bra with it again.