Friday, May 25, 2007

Kiri

Imellom all eksamenslesingen blir det da litt tid til strikking. Igår blokket jeg Kiri-sjalet, som skal bli bursdagsgave til en venninne. Dette er nemlig ikke mine farger.


Mønster: Kiri

Garn: Lacegarn fra Handpaintedyarn.com


Sjalet veier 84 gram, så jeg kunne nok ha strikket en mønsterrapport til, men det måler 80x160, og er forsåvidt stort nok.

I've finished a Kiri shawl for my friend for her birthday.

Sunday, May 20, 2007

Overraskelse i hagen

Ifjor fikk jeg øye på noe hvitt et stykke unna huset. Et blomstrende tre. Det blomstrer i år også:I fjor høst kom det til og med epler på det, så da fikk jeg svar på spørsmålet om hva det egentlig var. Vi kan vel takke en forbipasserende fugl.Ellers har jeg gravd opp grusen i det som en gang var hundegård, og laget kjøkkenhage. Litt pjuskete foreløbig...Last year I discovered an apple tree in my garden that I definitely haven't planted. It's probably a passing bird.

And I've made a vegetable garden, so far it's not much to speak of.

Friday, May 11, 2007

Silkegenser!

Jeg er ferdig! Etter masse tenking, måling og mønstermodifikasjon, samt en gedigen opprekking med tilhørende ekstrem garnfloke. Hvem hadde trodd at et så glatt garn kunne floke seg så til de grader? Jeg endte opp med å klippe vekk det verste.

Men resultatet er verdt det! Endelig vet jeg hvordan jeg skal få topper som passer meg. Når man er veldig høy, og veldig lang i livet, og alle topper må ta en gedigen omvei på forsiden, blir alt altfor kort i livet, og passer det oventil, henger det som en melsekk lenger ned.

Så fant jeg denne boken:


Her står det alt om hvordan man kan tilpasse mønstre, spesielt når man går ut på diverse steder. Det var et fint mønster der også, og det var en uvant opplevelse å ende opp med å strikke nest minste størrelse, delvis endret til minste.


Å ta bilder av seg selv er ikke lett:


Garn: Colourmart laceweight silke, 6 tråder, farge camomile

Mønster: Big Girl Knits

I've finally finished my silk top, knitted from a pattern in "Big Girl Knits". The yarn is silk laceweight from Colourmart, and I used 6 strands to get the right gauge. I love the result - finally a top that fits me!

Wednesday, May 9, 2007

Morsom test

Bare ett erme igjen på silkegenseren min, og den er kortermet. Innimellom strikking og eksamenslesing blir det mye surfing. Jeg fant denne på en annen blogg:

Your Vocabulary Score: A

Congratulations on your multifarious vocabulary!
You must be quite an erudite person.